Tigrul fioros pe care îl caută tot Parisul este, defapt, o FELINĂ INOFENSIVĂ

După o amplă acţiune intens mediatizată, însoţită de severe măsuri de securitate, pentru capturarea unui tigru care s-ar fi aflat în libertate în apropiere de Paris, autorităţile franceze au declarat vineri că animalul urmărit este doar o felină inofensivă, informează AFP, citată de Agerpres.

14 nov. 2014, 15:52
Tigrul fioros pe care îl caută tot Parisul este, defapt, o FELINĂ INOFENSIVĂ

Anunţul a fost făcut la 24 de ore după lansarea operaţiunii de căutare a presupusului tigru în proximitatea Disneyland Paris, la care au luat parte poliţişti, jandarmi, militari, ajutaţi de un elicopter şi un câine din rasa urs de Carelia, specializat pentru vânătoarea de animale mari. Totul, urmărit cu atenţie de presa locală şi internaţională.

Este exclusă ipoteza ‘prezenţei unui animal din specia tigrului’, a explicat prefectura locală, pe baza analizei amprentelor găsite în estul Parisului, în apropiere de o grădină zoologică, acolo unde patrupedul a fost zărit joi de mai multe persoane.

Căutarea felinei continuă, dar măsurile de securitate au fost substanţial reduse. ‘Nu există pericol pentru populaţie’, a asigurat un reprezentant al poliţiei departamentale. ‘Este vorba despre o pisică domestică sau o felină mai mare’, a afirmat unul dintre angajaţii Oficiului Naţional pentru Vânătoare şi Faună Sălbatică (ONCFS), excluzând şi varianta unui linx.

Citeşte şi Acţiune de amploare pentru capturarea unui tigru aflat în libertate în apropiere de Paris

Nu este pentru prima dată când în Franţa se înregistrează false alerte de acest gen, aminteşte AFP. În august 2006′, o ‘mare fiară neagră’ a fost văzută într-o comună din nord şi căutată zadarnic de aproximativ 80 de jandarmi şi de un elicopter. În anul 2000, s-a instituit o alertă din cauza unui tigru în departamentul Somme, din nordul ţării, pentru ca, până la urmă, analiza resturilor de blană găsite să arate că urmăritul era în realitate o pisoi domestic plecat în hoinăreală.

Informaţiile legate de posibila prezenţă a unui tigru în imediata apropiere a capitalei franceze au suscitat şi comentarii acide pe reţelele de socializare. ‘Franţa este un veritabil circ’, a apreciat un internaut, în timp ce alţii au afirmat cu ironie că apariţia unui tigru în zona temperată este dovada încălzirii globale