Tik Tok continuă să facă victime pe bandă rulantă. Barbiefootchallenge – trendul care provoacă adolescenții să-și arcuiască picioarele precum Barbie. Medicii atrag atenția asupra pericolului la care se expun

O nouă provocare ia amploare pe platforma Tik Tok. Barbiefootchallenge, o amenințare pentru sănătatea participanților.

29 iul. 2023, 10:09
Tik Tok continuă să facă victime pe bandă rulantă. Barbiefootchallenge – trendul care provoacă adolescenții să-și arcuiască picioarele precum Barbie. Medicii atrag atenția asupra pericolului la care se expun
#barbiefootchallenge - o nouă provocare populară pe Tik Tok

După trendurile periculoase de pe Tik Tok care au câștigat popularitate în anii interior, o npuă provocare periculoasă a luat avânt pe platforma online – „barbiefootchallenge”. Aceasta aduce în prim-plan imitarea arcuirii picioarelor păpușii Barbie. Chiar dacă poate părea un lucru inofensiv, medicii avertizează cu privire la riscul de leziuni grave la nivelul gleznelor și al picioarelor.

Citește și: O bătrânică, șoferiță la 81 de ani, a devenit virală pe internet. E noua senzație a Tik Tok-ului. ,,Când bunica nu se lasă”

Barbiefootchallenge implică așezarea pe vârfurile degetelor de la picioare și imitarea arcuirii picioarelor lui Barbie. Videoclipurile cu această provocare au adunat peste un milion de vizualizări pe Tik Tok, multe dintre acestea fiind reporduceri ale unei scene din filmul cu Margot Robie în rolul lui Barbie. În aceas scenă, personajul își îndepărtează pantofii cu toc înalt, dar își menține picioarele arcuite.

Astfel, au apărut mai multe clipuri în care utilizatorii Tik Tok reușesc să facă acest lucru, însă medicii spun că provocarea poate pune o presiune mare pe glezne și picioare, lucru care poate duce la probleme medicale.

Citește și: Tânără operată de urgență, după ce a folosit un truc de pe Tik Tok: „Am ajuns să merg la doi oftalmologi”

„Dacă doriți să încercați această provocare, vă rugăm să o faceți cu moderație și să ascultați corpul. Lăsați picioarele de Barbie pentru Barbie”, spune Sari Priesand, medic la Universitatea din Michigan.

Tik Tok, tărâmul challenge-urilor periculoase

Nu este prima dată când platforma este asociată cu trenduri periculoase. De exemplu, în 2021, medicii îi avertizau pe internauți cu privire la provocarea „urcării pe lăzile de lapte”. În iulie 2022, platforma a fost dată în judecată după ce două adolescente au murit în urma unei provocări numite „blackout”, care îi încuraja pe utilizatori să se sufoce până la pierderea cunoștinței.