Tim Cook, şeful de la Apple: Faptul că sunt gay e cel mai mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu

Publicat: Joi, 25 Octombrie 2018 22:06 // Actualizat: Joi, 25 Octombrie 2018 22:06 // Sursa: romaniatv.net

Tim Cook, CEO-ul Apple, a devenit în urmă cu patru ani primul şef al unei companii majore care a anunţat în mod public că este homosexual. În 2018, antreprenorul american spune că este fericit atât în legătură cu sexualitatea lui, cât şi cu decizia de a face acea dezvăluire.

"Sunt foarte mândru de asta", a declarat Tim Cook într-un interviu acordat în exclusivitate jurnalistei Christiane Amanpour, miercuri, într-o emisiune difuzată de posturile CNN International şi PBS. "Faptul că sunt gay este cel mai mare dar pe care l-am primit de la Dumnezeu", a mai spus CEO-ul companiei Apple.

Tim Cook a anunţat public că este gay pe 30 octombrie 2014. Zvonuri despre orientarea lui sexuală circulau de multă vreme, însă el nu le confirmase sau infirmase în mod public.

"Am decis să fac acel anunţ public deoarece începusem să primesc scrisori de la copii care citeau online că sunt gay", i-a dezvăluit el jurnalistei Christiane Amanpour.

Managerul american a precizat că acele e-mailuri şi scrisori proveneau de la copii care spuneau că erau ostracizaţi, intimidaţi şi abuzaţi din cauza orientării lor sexuale.

Tim Cook mărturiseşte că este o persoană retrasă, dar a decis în cele din urmă că ar fi fost "egoist" din partea lui să continue să păstreze secretul asupra faptului că este gay, când ar fi putut să îi ajute pe alţi oameni să îşi dezvăluie public identităţile lor sexuale.

"Trebuia să fac ceva pentru ei", a adăugat el spunând că a dorit să le demonstreze că "pot să fie gay şi să meargă în continuare mai departe şi să ajungă să exercite profesii importante".

Tim Cook a mai spus că a fost şocat atunci când a aflat că era primul CEO al unei companii din topul Fortune 500 care anunţase că este homosexual. El se declară bucuros de faptul că şi alţi CEO au făcut de atunci anunţuri publice similare, deşi nu acesta a fost scopul lui iniţial.

Acel anunţ l-a ajutat pe Tim Cook şi în calitate de lider, a mai spus el. "Am învăţat cum este să fii într-o minoritate. Sentimentul că te afli în minoritate îţi oferă un nivel de empatie pentru ceilalţi oameni care nu fac parte din majoritate", a precizat magnatul american.

Comentariile răuvoitoare la adresa lui l-au ajutat, de asemenea, să devină mai rezistent în condiţii dificile. "S-a dovedit în cele din urmă că acel anunţ a fost destul de benefic pentru mine", a adăugat el.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
ceo apple seful Apple tim cook tim cook gay
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8747
RON
30 Oct
noapte 10 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H