Timişoara a rămas fără apă caldă. E.ON a sistat livrarea de gaze către Colterm

Situație fără precedent la Timișorara, unde Colterm a sistat furnizarea apei calde pentru toți abonații. Problema a început, joi, la ora 15.00, când E.ON a întrerupt furnizarea de gaze.

02 oct. 2015, 09:24
Timişoara a rămas fără apă caldă. E.ON a sistat livrarea de gaze către Colterm

Timişorenii au rămas fără apă caldă pentru o perioadă nedeterminată.

Purtătorul de cuvânt al companiei, Ofelia Hergehliu, a declarat că momentan există o avarie legată de presiunea de gaz în instalațiile noastre. Potrivit pressalert.ro, surse din cadrul companiei au declarat că s-a sistat livrarea de gaze naturale către toate centralele Colterm, din cauza neachitării facturilor scadente, în valoare de aproximativ 4 miloane de euro, către EON

Distribuitorul de gaze a avertizat de mai multe ori că va sista livrarea din cauza neplății facturilor, iar directorul Colterm a fost inclusiv joi la discuții, încercând să obțină o nouă amânare. Nici măcar centrala pe cărbune nu poate funcționa corespunzător, pentru că încă nu a fost achiziționat cărbunele pentru iarnă.

Conform Ofeliei Hergheliu, directorul Colterm, Mircea Cristian, este momentan la București. Perioada de timp pentru care toți timișorenii vor rămâne fără apă caldă este momentan o necunoscută, iar în aceste condiții nu poate fi asigurată nici încălzirea.

Colterm a confirmat faptul că E.On a sistat furnizarea gazelor naturale