Timișoara e la un pas de carantina de weekend şi închiderea şcolilor. Lista completă a localităților din scenariul roșu

Autoritățile sanitare au transmis lista cu localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este egală sau mai mare de trei la mia de locuitori.

25 sept. 2021, 15:02
Timișoara e la un pas de carantina de weekend şi închiderea şcolilor. Lista completă a localităților din scenariul roșu

Lista completă a localităților din scenariul roșu

În județul Timiș, rata de infectare cu coronavirus este de 4,43 la mie, mai mare ca ieri, iar la Timișoara e 5,98 la mia de locuitori. Școlile din localitățile în care se depășește rata de 6 la mie trec în online.

Municipiul Constanța a intrat în scenariul roșu, cu o rată de infectare de 3,16 cazuri la o mie de locuitori.

În ultimele 14 zile au fost raportate în total 981 de cazuri noi în municipiu. Atunci când se depășește pragul de 3 cazuri la mia de locuitori este obligatoriu certificatul digital pentru mai multe activități.

Incidența COVID-19 în județul Cluj se menține pe un trend ascendent și a ajuns la 4,47 în Municipiul Cluj-Napoca.  Cele mai mari  probleme sunt în continuare în Cătina, unde rata de infectare a crescut de la 12,08 la 13,29 în ultimele 24 de ore. De astăzi, patru comune din județul Cluj au intrat în carantina de noapte din cauza ratei mare de infectare cu virusul COVID-19. Cele patru comune sunt Cătina, Ploscoș, Geaca și Jichișu de Jos.

Rata de infectare în Bucureşti este de 4.1 a anunţat sâmbătă DSP. Conform datelor transmise de Prefectura Capitalei, sâmbătă, incidenţa cazurilor de COVID-19 a ajuns la 4,1 la mia de locuitori. Vineri, incidenţa îmbolnăvirilor era 3,77 la mie.

Lista localităților cu incidența mai mare sau egală cu 3 - 25 septembrie

Certificatul verde, obligatoriu în localitățile cu 3 sau peste 3 la mie

Guvernul a adoptat o hotărâre, la îndemnul Comitetului Național pentru Situații de Urgență, care să adapteze restricțiile existente în prezent la noile reglementări care prevăd obligativitatea certificatului verde pentru mai multe activități, în localitățile în care rata de incidență COVID este între 3 și 6 la mie.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență  a adoptat Hotărârea numărul 73 prin care se propune stabilirea unor măsuri necesar a fi aplicate în contextul pandemiei de COVID-19

Principalele modificări propuse prin acest proiect de hotărâre vizează:

a) creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura interzicerii circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori.

b) creșterea pragului incidenței  cumulate la 14 zile de la care se aplică măsura de limitare a programului de lucru cu publicul la intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, de 4/1.000 de locuitori în prezent la 6/1.000 de locuitori cu menținerea excepțiilor în vigoare:

c) * creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ* al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.

d) delimitarea, la nivelul  centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, a zonelor de servire a preparatelor alimentare sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, astfel încât să poată fi realizat accesul controlat doar pentru persoane testate, vaccinate și trecute prin boală.

e)  introducerea unei noi excepții de la interdicția deplasării în afara locuinței la nivelul  localităților unde incidența  cumulată la 14 zile depășește pragul de 6/1000 de locuitori, pentru   persoanele vaccinate care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital ale Uniunii Europene privind COVID-19.

Citiți și Iată cum poți descărca certificatul verde COVID-19


loading...