Timişoara introduce certificatul verde. Este primul oraș mare în care va fi obligatoriu

Timişoara introduce certificatul verde, deoarece rata de infectare a ajuns la 3 la mia de locuitori. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să aibă o întâlnire unde se va discuta adoptarea de noi restricții.

19 sept. 2021, 18:51
Timişoara introduce certificatul verde. Este primul oraș mare în care va fi obligatoriu
Timişoara introduce certificatul verde

Timişoara introduce certificatul verde. De marți, locuitorii oraşului ar putea avea nevoie de certificat verde pentru a merge la cinematografe, spectacole, săli de sport sau la alte evenimente publice, asta pentru că orașul a depășit rata de infectare de 0,3%.

Citeşte şi: Doliu în lumea medicală! Medicul Ovidiu Burlacu, șeful Secției de Chirurgie Toracică de la Spitalul Municipal Timișoara, a încetat din viaţă

Timişoara introduce certificatul verde

Timișoara

a intrat, astfel, în scenariul roșu, iar cetățenii vor avea nevoie de certificat verde pentru a merge la cinematografe, spectacole, săli de sport sau la alte evenimente publice. Timișorenii vor trebui să facă dovada vaccinării, a trecerii prin boală sau a unui test negativ COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Timiş a anunţat duminică o rată de infectare cu SARS-CoV-2 de 2,54 la mia de locuitori în judeţ şi de 3,18 în Timişoara, în creştere faţă de raportarea anterioară.

În schimb, a scăzut numărul bolnavilor cu COVID-19 şi al suspecţilor care sunt internaţi în spital.

Din totalul persoanelor identificate pozitiv în ultimele 24 ore la nivelul judeţului, 49 au vârsta sub 18 ani.

În ultimele 24 de ore, au fost confirmate cu COVID-19 un număr de 285 de persoane în judeţ (în creştere de la 199 cazuri raportate anterior), dintre care în Timişoara sunt 173 (faţă de 118, sâmbătă).

Duminică dimineaţă, în spitalele din judeţ erau internaţi 226 de bolnavi cu COVID-19 (în scădere de la 235), în timp ce la ATI se află 37 de persoane (35, sâmbătă).

În judeţ sunt 33 de localităţi care au depăşit indicele de infectare cu SARS-CoV-2 de 2 la mia de locuitori, cele mai ridicate rate fiind în Bara (5,83), Moraviţa (5,79), Cenei (5,62), Dumbrava (5,46) şi Bucovăţ (5,13), potrivit Agerpres.


loading...