Timişoara rămâne fără apă caldă şi căldură. Dominic Fritz va propune DUBLAREA preţului gigacaloriei

Viceprimarul municipiului Timişoara, Ruben Laţcău (USR), a explicat că urmează ca treptat să se răcească caloriferele timişorenilor branşaţi la reţeaua de termoficare a municipiului, după ce compania E.On a anunţat că va opri furnizarea de gaze naturale către Colterm.

25 oct. 2021, 14:37
Timişoara rămâne fără apă caldă şi căldură. Dominic Fritz va propune DUBLAREA preţului gigacaloriei

Timişoara rămâne fără apă caldă şi căldură. Subprefectul de Timiş, Ovidiu Drăgănescu, a afirnat că a avut discuţii cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, despre situaţia de la Timişoara, dar că singura soluţie este ca Guvernul să aloce bani din fondul de rezervă, însă pentru aceasta este nevoie de un guvern cu puteri depline.

”Astăzi (luni – n.r.) E.On va sista furnizarea gazului. Posibilităţile Primăriei sunt limitate, toţi furnizorii cer plata în avans şi atunci suntem obligaţi să găsim cea mai bună variantă. O să căutăm o soluţie. Chiar dacă furnizarea se va opri, la fel cum a durat câteva zile să se încălzească, tot aşa va dura câteva zile şi până când reţeaua se va răci. Nu suntem singurii în situaţia aceasta, am vorbit şi cu cei de la Arad (Primăria Arad – n.r.), şi va fi nevoie de o decizie guvernamentală pentru toată ţara, indiferent cât se luptă primăria, nu va putea susţine financiar costurile pentru toată iarna”, a declarat, pentru News.ro, Ruben Latcau, viceprimarul Timişoarei.

Dominic Fritz, acuzat că şi-a cumpărat o casă de 330.000 de euro: „Atacaţi-mă, dar lăsaţi familia în pace”

Subprefectul de Timiş Ovidiu Drăgănescu, cel care suplineşte şi funcţia de prefect, a precizat, la rândul său că e nevoie de un nou guvern legitim care să poată aloca o sumă din fondul de rezervă pentru a ajuta Colterm.

”Am avut şi ieri seară o discuţie cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, am analizat toate posibilităţile pe care le-ar putea avea Guvernul. Până la urmă, singura palpabilă şi care depinde de noi, de autorităţi, ar fi să se elibereze o sumă din fondul de rezervă al Guvernului cu care să se achite anumite plăti, astfel încât Coltermul să fie din nou credibil în faţa furnizorilor de gaz”, a declarat Ovidiu Drăgănescu pentru News.ro.

Societatea de termoficare din Timişoara a intrat în insolvenţă. Dominic Fritz anunţă ce se întâmplă cu datoriile Colterm

Compania E.On a anunţat că luni va opri furnizarea gazului către compania de termoficare Colterm, din Timişoara, astfel că cei peste 50.000 de abonaţi ai Colterm vor rămâne fără apă caldă şi încălzire. Decizia E.On vine după ce primarul Dominic Fritz a anunţat că urmează să intre în insolvenţă Colterm, din cauza datoriilor pe care le are către furnizori, datorii istorice care se ridică la peste 300 milioane de lei. Acestora li se adaugă 21 milioane de euro, amenda pe care Colterm a primit-o pentru că nu a achiziţionat certificate de poluare.

Primarul Dominic Fritz a anunţat că va propune dublarea preţului la căldură şi apă caldă în şedinţa de Consiliu Local de marţi.