Timişoara, un oraş de POVESTE. S-au aprins beculeţele de sărbători şi s-a deschis Târgul de Crăciun FOTO

Timişoara a îmbrăcat straiele de sărbătoare, iar centrul a devenit o adevărată feerie după ce s-a aprins iluminatul festiv de sărbători, odată cu deschiderea oficială a Târgului de Crăciun.

02 dec. 2014, 07:25

Mii de timisoreni au venit in centrul orasului sa asiste la momentul aprinderii luminitelor si sa admire bradul, care anul acesta masoara 20 de metri si pe care au fost instalate ghirlande luminoase de 400 de metri, cu 4.000 de luminite si 100 de globuri multicolore, scrie opiniatimisoarei.ro.

In acorduri de fanfara s-a dat startul Targului de Craciun, unde timisorenii isi vor putea astampara foamea, vor putea ciocni un pahar de vin fiert ori vor putea cumpara tot felul de cadouri si ornamente pentru sarbatori. Primarul Nicolae Robu a apasat pe butonul care a adus Timisoara in atmosfera sarbatorilor de iarna.

Timisorenii au fost invitati sa invarta Hora Unirii, de atmosfera oscupandu-se Ansamblul Timisul, Andreea Voica, Carmen Popovici, Doriana Talpes si Petrica Moise.

„Ma bucur ca de Sarbatoarea Nationala a Romaniei Piata Victoriei este plina de zeci de mii de timisoreni care au venit sa se bucure de aceasta zi speciala si de programul pe care noi l-am pregatit. Regret ca nu s-a putut face o hora care sa cuprinda toata Piata Victoriei, poate anul viitor trebuie sa gandim topologia mai bine. Ma bucur sa vad orasul in aceasta lumina speciala de sarbatoare. Ma bucur ca timisorenii sunt incantati de noutatile pe care le-am adus in acest an, aceasta cupola de lumini care cuprinde nu mai putin de 60.000 de leduri. In intregul oras avem cel putin 500.000 de beculete”, a spus Robu.

La Targul de Craciun din centrul Timisoarei se gasesc cam aceleasi casute ca si anul trecut. Spre deosebire de 2013 insa, de data aceasta nu se mai gasesc atat de multi colaci secuiesti. La tarabele cu mancare e plin insa de hamsii. Timisorenii pot cumpara bucate traditionale romanesti, jumari cu 50 de lei kilogramul, toba, gratare, mici, muraturi si altele. Se mai gaseste la tarabe si „Paine Anaconda”, cu 20 de lei.

Tot luni seara a avut loc si traditionala retragere cu torte, tinuta de catre militarii Brigazii 18 Infanterie „Banat”. Ei au defilat pe strada Marasesti – sediul Brigazii – Piata Victoriei – Catedrala Mitropolitana – Primaria Timisoara – Palatul Administrativ – Continental – Bulevardul I.C. Bratianu – Piata Victoriei – strada Marasesti – sediul Brigazii 18 Infanterie „Banat”.

Citeşte şi Casă împodobită cu 500.000 de luminiţe de Crăciun, în Cartea Recordurilor VIDEO