Timişorenii au luat cu asalt terasele din centrul orașului în prima zi de relaxare a măsurilor anti-COVID

Timișorenii se bucură de relaxarea măsurilor anti-COVID și au luat cu asalt terasele din centrul orașului. De astăzi și restaurantele și cinematografele se deschid după ce rata de infectare a scăzut sub 3.

25 apr. 2021, 14:09
Timişorenii au luat cu asalt terasele din centrul orașului în prima zi de relaxare a măsurilor anti-COVID
Timişorenii au luat cu asalt terasele din centrul orașului în prima zi de relaxare a măsurilor anti-COVID. Sursa foto: opiniatimisoarei.ro

Timişorenii au luat cu asalt terasele din centrul orașului în prima zi de relaxare a măsurilor anti-COVID după ce rata de incidenţă a ajuns la 2.66, potrivit ultimei raportării transmise de Prefectura Timiș. Şi la nivelul județului Timiş, incidența este tot în scădere, ajungând duminică la 2,46, faţă de 2,57 cât era sâmbătă.

Duminica Floriilor este prima zi de relaxare a măsurilor în Timișoara după ce oraşul a fost mai multe săptămâni în carantină. Timişorenii pot circula liber pe stradă până la ora 22. Programul magazinelor s-a prelungit până la ora 21, inclusiv în weekend. S-au redeschis și sălile de sport. De asemenea, s-au redeschis restaurantele, cafenelele, teatrele, cinematografele în interior, la 30% din capacitate.

Citeşte şi: Proiect controversat al USR PLUS la Timișoara: Amenzi pentru hrănirea câinilor, a porumbeilor și a altor animale, pe stradă!

Măsurile sunt valabile pentru următoarele 14 zile. La finalul acestora, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă se reunește din nou pentru a reevalua situația.

Citeşte şi: Bilanţ coronavirus 25 aprilie. Relaxarea măsurilor anti-COVID, tot mai aproape