Timişorenii pot circula GRATIS cu transportul în comun timp de o lună

Timişorenii cu venituri sub 2.000 de lei vor putea circula, gratis, cu mijloacele de transport în comun în perioada 11 decembrie - 15 ianuarie, potrivit unei decizii de marţi a Consiliului Local.

10 dec. 2013, 16:51
Timişorenii pot circula GRATIS cu transportul în comun timp de o lună

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a iniţiat un proiect de hotărâre care a fost votat, marţi, în şedinţa Consiliului Local, care prevede acordarea de gratuităţi pentru transportul în comun din oraş, pentru persoanele care au venituri sub 2.000 de lei. Proiectul a primit 22 de voturi „pentru” şi o abţinere şi va intra în vigoare de miercuri, gratuitatea fiind valabilă până în 15 ianuarie, potrivit Mediafax.

În urmă cu câteva zile, primarul Nicolae Robu anunţa că intenţionează să acorde gratuităţi pentru mijloacele de transport în comun din municipiu pentru toţi timişorenii din cauza numeroaselor şantiere din oraş, dar şi cu prilejul sărbătorilor. Între timp, potrivit declaraţiei sale, el a consultat legislaţia şi a aflat că nu se poate acorda gratuitate pentru toată lumea.

„S-a consultat legislaţia, gratuitate pentru toată lumea nu se poate acorda, dar Consiliul Local este abilitat să acorde gratuităţi pentru anumite categorii de persoane, cum ar fi pentru persoanele cu venituri de 2.000 de lei brut. Vom plăti cardurile pentru cetăţeni şi vom vedea câţi sunt. Măsura se aplică de miercuri, 11 decembrie, şi până în 15 ianuarie”, a spus primarul Nicolae Robu.

CITEŞTE ŞI Primarul Timişoarei şi-a luat altă SECRETARĂ FOTOMODEL. Vezi cât de sexi este blonda

Potrivit primarului Nicolae Robu, gratuitatea acordată pentru transportul în comun în Timişoara va însemna o cheltuială de aproximativ 3,2 milioane de lei din bugetul local.

„Susţinerea financiară va fi din bugetul local. Se estimează o sumă de 3,2 milioane de lei pe lună, dar vom vedea practic cât va fi, pentru că noi vom elibera carduri cetăţenilor care doresc să aibă gratuitate şi sigur că vom plăti contravaloarea acelor carduri. Deocamdată, noi vorbim de o sumă estimată, care va fi şi plafonul”, a spus Nicolae Robu.

Întrebat de un consilier local cum se va determina venitul fiecărui cetăţean al municipiului, primarul Nicolae Robu a răspuns că Primăria va putea accesa baza de date a Direcţiei Judeţene a Finanţelor Publice, pentru a elibera cardurile cu care se circulă în mijloacele de transport în comun.