Ține această plantă sub limbă timp de 10-15 minute. Protejează inima și ficatul și are efecte miraculoase asupra organismului uman!

De multe ori avem tendința să exagerăm cu mâncărurile grele, iar asta ne poate da adevărate bătăi de cap. Putem avea dureri de stomac și chiar stări de insomnie.

15 ian. 2022, 22:28
Ține această plantă sub limbă timp de 10-15 minute. Protejează inima și ficatul și are efecte miraculoase asupra organismului uman!

Ține această plantă sub limbă timp de 10-15 minute. Roinița, cunoscută şi sub numele de  iarba stuparului, este o plantă care e renumită în primul rând pentru efectele ei benefice asupra afecțiunilor stomacului (calmează spasmele stomacale, elimină gazele din stomac, înlătură diareea şi colicile gastro-intestinale, echilibrează digestia).

Ține această plantă sub limbă timp de 10-15 minute. Ajută la ulcer și are efecte miraculoase asupra organismului uman!

Roiniţa calmează stările nervoase, creşte pofta de mâncare, reduce stările de greaţă și ajută în tratarea hipertiroidiei.

Două mecanisme extrem de studiate ale remediilor din roiniță sunt legate de capacitatea acestei plante de a proteja inima și ficatul. Un studiu¹ pe animale a arătat că uleiul esențial de roiniță poate, de fapt, să scadă valoarea trigliceridelor și, totodată, poate să îmbunătățească sinteza colesterolului în ficat.

De asemenea, s-a arătat că inhalarea uleiului esențial de roiniță poate reduce unii dintre factorii care pot duce la o dezvoltare perpetuă a celulelor canceroase hepatice. Uleiurile esențiale se pot inhala respirând direct din recipient sau se pun câteva picături într-un vas cu apă fierbinte și se respiră deasupra acestuia 5 minute.

Combinația de roiniță cu valeriană poate să ajute la calmarea stărilor de neliniște și la atenuarea unor tulburări de somn, precum insomnia. Oamenii de știință au descoperit în cadrul unor cercetări mai vechi o atenuare cu 70-80% a simptomelor (stări de neliniște, dificultatea de a adormi sau de a rămâne adormit) în cazul copiilor cărora li s-a administrat o doză combinată din cele două plante.

Atât cercetătorii, cât și părinții copiilor care au participat la studiu au raportat că roinița li se pare o opțiune bună sau chiar foarte bună de tratament, însă chiar și așa, oamenii de știință spun că sunt necesare mai multe cercetări pentru a valida aceste rezultate.

Dacă suferi de insomnie ori îți este greu să adormi, poți să apelezi la un medic fitoterapeut, care îți va da mai multe informații despre remediile cu roiniță. De exemplu, poți bea o cană de ceai de roiniță cu valeriană, înainte de culcare. Sau poți  lua în calcul administrarea unui supliment alimentar pe bază de roiniță și valeriană.

Citește și: Planta-minune care ajută la infecția COVID. Stimulează sistemul imunitar, eliberează plâmânii de secreții și e un adevărat aliat pentru lupta cu kilogramele în plus!
 


loading...
Partenerii noștri