Tineretul Social Democrat îşi alege preşedintele. Petrea: A venit momentul ca organizaţia de tineret să treacă la următorul nivel

Peste 2.500 de tineri social - democraţi îşi vor alege preşedintele duminică preşedintele pentru următorii doi ani, în cadrul unui Congres la care vor rosti discursuri liderii PSD şi sunt aşteptaţi tineri de stânga din SUA, din statele UE şi din Republica Molodova.

12 nov. 2017, 06:16
Tineretul Social Democrat îşi alege preşedintele. Petrea: A venit momentul ca organizaţia de tineret să treacă la următorul nivel

UPDATE. Președintele organizației de tineret al PSD, Gabriel Petrea, consideră că a venit momentul ca echipa de tineret să treacă la următorul nivel, și a promis că dacă va câștiga un nou mandat la șefia organizației va rămâne consecvent principiilor sale și celor de echipă pentru care a militat și până în prezent.

„Acum 15 ani eram elev în clasa a X-a. Eram ras în cap, cu ochelari mari, aproape tocilar așa… Dar eram un tânăr care dorea foarte mult bine pentru tinerii din jurul lui. Am intrat la facultatea de Automatică și cinci ani am fost liderul studenților. În toată aceasta perioadă am încercat să-i conving pe miniștrii Educației să mărească bursele studenților și să introducă transportul gratuit pentru studenți pe CFR”, a spus Petrea într-un discurs susținut la congresul TSD de la Romexpo, unde este singurul candidat la președinția TSD.

El a subliniat că a avut șansa ca în 2016 să lucreze la programul de guvernare.

„Și ideile mele se regăsesc acolo. Și în prima zi de guvernare mă bucur că am reușit să dublăm bursele studenților și acum studenții să călătorească gratuit pe CFR. Mi-au luat 10 ani, dar important este că am crezut in ideile mele, am crezut în echipă, am fost consecvent și împreună cu voi am reușit să schimbăm lucrurile în folosul tinerilor. Am câștigat și un defect în această perioadă — sunt foarte insistent cu ideile mele și foarte insistent cu susținerea ideilor în echipă. Și, dacă am greșit cu insistența aceasta, domnule președinte Liviu Dragnea și domnule prim ministru Mihai Tudose, îmi cer scuze. Mesajul nostru al tuturor trebuie să fie următorul: doar împreună reușim. Vă mulțumesc că mă susțineți și vă garantez că, dacă rămânem uniți în echipă, vom avea numai victorii. Sunt Gabriel Petrea și vin în fața dvs. să încerc să va conving să-mi acordați votul dvs., astfel încât această echipă să treacă la următorul nivel”, a afirmat liderul TSD, conform Agerpres.

„Sunt aşteptaţi la Congres peste 2500 de tineri din toate judeţele ţării, reprezentanţii fiind până la nivelul organizaţiilor comunale TSD. Pe toată durata evenimentului, vor lua cuvântul preşedinţii organizaţiilor de tineret, liderii Partidului Social Democrat, precum şi invitaţii din străinătate”, anunţă TSD.

La Congresul Naţional TSD sunt aşteptaţi reprezentanţi ai tinerilor de stânga din Uniunea Europeană şi Statele Unite ale Americii, precum preşedintele Tinerilor Democraţi Americani, Louis Elrod, preşedintele Tinerilor Socialişti Europeni, Joao Duarte Albuquerque, vicepreşedintele Uniunii Internaţionale a Tinerilor Socialişti, Garo Chadoian şi preşedintele Tineretului Democrat din Republica Moldova, Alexandru Căuia.

În prezent, liderul TSD este Gabriel Petrea, ministru al Dialogului Social. La alegerile de duminică, el va candida pentru un nou mandat.