Tineri aruncaţi în închisoare în urma unor zvonuri pe reţelele de socializare despre romi

Publicat: Joi, 18 Aprilie 2019 13:30 // Actualizat: Joi, 18 Aprilie 2019 13:30 // Sursa: romaniatv.net

Trei tineri au fost condamnaţi la Bobigny la pedepse de până la zece luni de închisoare, după o expediţie punitivă vizând romi - ”o dorinţă de a bate, aproape bestială, oameni săraci”, în urma unor zvonuri pe reţele e socializare.

Unul dintre ei, acuzat că şi-a asmuţit câinele împotriva unor romi în seara în care au avut loc faptele, a fost condamnat la şase luni de închisoare. El a fost plasat în detenţie, din cauza unei recidive legale. Al patrulea suspect a fost eliberat.

Aproximativ 60 de persoane, ”înarmate” cu lopeţi, pietre şi bastoane au luat cu asalt, la 25 martie, către ora locală 20.00 (21.00, ora României) un pavilion ocupat ilegal de familii de romi la Clichy-sous-Bois.

O serie de zvonuri circulau de mai multe zile pe reţele de socializare cu privire la romi care ar fi răpit copii, cu o camionetă, la periferia pariziană.

La Clichy-sous-Bois, poliţişti erau în alertă, deoarece ştiau că tineri voiau să atace ”primul rom care le iese în cale”, ”pentru că au răpit-o pe sora unui prieten”, a povestit miercuri, la bară, un agent din cadrul Brigăzii anticriminalitate (BAC),potrivit news.ro.

Ei muncesc, toţi, sau se află în cadrul unei formări profesionale. Unul singur are cazier judiciar. Cel mai în vârstă dintre ei are 22 de ani. El a fost condamnat la zece luni de închisoare pentru că a lovit, împreună cu alte zece persoane, un rom în timp ce acesta se afla pe jos - o agresiune agravată de circumstanţe rasiste.

Procurorul a cerut 18 luni de închisoare, dintre care opt cu executarea, cu mandat de aducere pe numele său, denunţând reacţia ”complet iraţională” a tinerilor, ”din orice punct de vedere”, care se întâlnesc să comită violenţe ”rasiste, xenofobe”.

Niciun rom nu a depus plângere. Terorizaţi, ei au părăsit oraşul după agresiune.


loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H