Tineri cercetaţi pentru deţinere şi consum de droguri

Poliţişti ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, judeţul Galaţi, au depistat în trafic, într-un autoturism, patru tineri din judeţul Iaşi care deţineau şi consumaseră droguri de risc, se arată într-un comunicat transmis, joi, de Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

22 mart. 2018, 15:34
Tineri cercetaţi pentru deţinere şi consum de droguri

Poliţiştii de frontieră au oprit în trafic, pe DN 26, pe raza localităţii de frontieră Măstăcani, un autoturism condus de cetăţeanul român Andrei M., de 20 ani, care era însoţit de trei tineri, cu vârste cuprinse între 29 şi 38 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Iaşi.

La un control sumar efectuat asupra autoturismului, poliţiştii au simţit un miros înţepător şi au observat că Iulian D., unul dintre tinerii care se aflau pe banchetă, în spatele şoferului, ţinea o sacoşă în care erau mai multe plicuri ce conţineau o substanţă vegetală cu un miros specific de cannabis. Având în vedere cele constatate, poliţiştii au dus persoanele la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.

În urma verificării amănunţite, poliţiştii de frontieră au constatat că în sacoşa pe care o ţinea tânărul se aflau tece pungi transparente cu substanţă vegetală de aproximativ zece grame fiecare, iar în buzunarul din spatele scaunului şoferului a fost descoperită o substanţă de culoare maro, specifică haşişului, o râşniţă de formă sferică, folosită la mărunţirea substanţei vegetale şi un cântar electronic.

Şoferul a declarat că a fost contactat de către Iulian D. care l-a rugat să meargă cu el şi cu alţi doi prieteni până în localitatea Bârlad, ca să se întâlnească cu o cunoştinţă. După ce au ajuns la destinaţie, Iulian D. a primit de la un bărbat, a cărui identitate reală nu o cunoaşte, 100 grame de marijuana şi 50 grame de haşiş.

Potrivit Agerpres, din declaraţiile bărbaţilor a reieşit faptul că şoferul autoturismului consumase substanţe interzise, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Târgu Bujor, în vederea recoltării mostrelor de sânge şi a efectuării examenului clinic pentru determinarea substanţelor psihoactive.

Toate persoanele au fost audiate de către procurorii din cadrul DIICOT- Serviciul Teritorial Galaţi, structură abilitată să efectueze cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de deţinere şi cumpărare a drogurilor de risc şi conducerea unui vehicul sub influenţa unor substanţe psihoactive.

Substanţele descoperite, 111 grame de substanţă susceptibilă a fi marijuana şi 50 grame de substanţă susceptibilă a fi haşiş, în valoare totală de 12.770 lei, au fost ridicate, ambalate, sigilate şi predate procurorilor din cadrul aceleiaşi structuri.

Cercetările în cauză sunt continuate de procurorii DIICOT, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.