Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei. Ce filmuleţe postează aceştia pe TikTok

Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei, postând pe TikTok stilul de viaţă extravagant pe care îl au. Gangsterii din Napoli folosesc platforma de socializare pentru a posta videoclipuri care îi arată conducând mașini scumpe, petrecând în cluburi populare și bând din sticle de șampanie.

23 iul. 2022, 17:19
Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei. Ce filmuleţe postează aceştia pe TikTok
Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei

Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei. Crescenzo Marino, fiul unui șef din Camorra, cea mai veche și mai mare organizație criminală din Italia, are peste 43.000 de urmăritori și aproape 900.000 de aprecieri.

Contul său de TikTok include clipuri cu el purtând îmbrăcăminte și ceasuri de designer scumpe, plimbându-se prin Paris cu un Ferrari, jucându-se cu pitbuli și întâlnind rapperi cunoscuți, potrivit Daily Mail.

Tinerii mafioți italieni îi înfurie pe șefii mafiei

Clanurile Camorra folosesc platforma de socializare și pentru a face publice vendete și a face alianțe.

În urma uciderii unui bărbat care avea legături cu clanul Carillo-Perfetto, un mesaj pe TikTok a avertizat poliția: „Vă acordăm o săptămână să-i arestați sau abate iadul asupra lor”.

Marcello Ravveduto, profesor de istorie modernă la Universitatea din Salerno și expert în comunicarea mafiei, a declarat pentru The Times: „Pentru prima dată, acești gangsteri au găsit o modalitate directă de a vorbi despre viețile lor. Camorra are cei mai tineri membri ai mafiilor din Italia și iubesc TikTok pentru că este atât de rapid și are mai puține reguli decât alte platforme. Este nevoie acum de o mai bună muncă în echipă între poliție și TikTok pentru a supraveghea mai bine acești oameni”.

Citeşte şi: Caz şocant în Italia. O fetiţă de un an a murit de foame, după ce mama a lăsat-o singură în casă şi a plecat să-şi vadă iubitul

Şef al mafiei italiane, prins cu ajutorul Google Maps

Un şeful fugar al mafiei italiene, Gioacchino Gammino, a fost urmărit și arestat în Galapagar, Spania, după ce o privire mai atentă a unei străzi cartografiate de Google Maps a determinat o investigaţie mai profundă.

Poliția italiană a prins cu ajutorului aplicației Google Maps un şef mafiei care se ascundea de aproape 20 de ani, a declarat un investigator, pentru agenţia Reuters. După o anchetă de doi ani, Gioacchino Gammino, în vârstă de 61 de ani, a fost urmărit până în Galapagar, Spania, unde locuia sub un nume fals. Orașul se află aproape de capitala Madrid.

O imagine de pe Google Street View, care arată un individ cu trăsăturile lui Gammino, aflat în fața unui aprozar, a fost cheia prinderii fugarului.

Fotograma ne-a ajutat să confirmăm investigația pe care o desfășuram în mod tradițional”, a declarat Nicola Altiero, director adjunct al unității italiene de poliție anti-mafia (DIA), citat de CNN.

Gammino, membru al unui grup mafiot sicilian numit Stidda, a evadat din închisoarea Rebibbia, din Roma, în anul 2002, iar în 2003 a fost condamnat la închisoare pe viață pentru o crimă comisă cu câțiva ani în urmă.