Tinerii ROMÂNI lansează din ce în ce mai multe APLICAŢII pentru SMARTPHONE-URI. Care sunt cele mai apreciate

Românii au început să devină dependenţi de telefoanele inteligente. Iar câţiva tineri români, specialişti în IT, au speculat la maximum acest lucru. Ei au lansat pe piaţă mai multe aplicaţii care fac aproape de toate: de la trimis felicitări, la găsit un taxi, totul la un click distanţă.

27 feb. 2015, 15:09
Tinerii ROMÂNI lansează din ce în ce mai multe APLICAŢII pentru SMARTPHONE-URI. Care sunt cele mai apreciate

„Felicitaro” este una dintre aplicaţiile create de tinerii români. Cu ajutorul ei poţi trimite, prin intermendiul telefonului mobil, vederi personalizate oriunde în lume, potrivit România TV.

Aplicaţia funcţionează extrem de simplu: faci un instantaneu sau alegi o fotografie din albumul telefonului, adaugi un mesaj, te semnezi, treci adresa destinatarului şi apoi trimiţi. Felicitarea ta este imprimată la tipografie pe hârtie de înaltă calitate şi expediată prin poştă oriunde pe teritoriul României, unde ajunge în maximum două zile.

Citeşte şi Descoperă aplicaţiile care te scapă de NSA şi GCHQ

Câţiva tineri clujeni s-au gândti şi la femeile mari utilizatoare de telefoane mobile. Şi pentru ele au lansat aplicaţia „Domniţa” care le ajută să găsească cel mai apropiat coafor din oraşul în care se află.

De asemenea, în România a apărut şi aplicaţia pentru taxiuri Uber. Concret, prin intermediul aplicaţiei care se descarcă pe telefon utilizatorii pot fi contactaţi. Aşa că oricine doreşte se poate transforma în taximetrist de ocazie pentru altă persoană care merge în aceeaşi direcţie. Plata se face tot online. Există totuşi o problemă cu legalitatea practicării acestui tip de servicii, spun reprezentanţii Primariei Capitalei. În momentul de faţă, Uber activează în 55 de oraşe din Europa şi Statele Unite.