Tipuri de dureri de cap. Află cum să le vii de hac

Ai o durere de cap enervanta? Poate fi dificil de diagnosticat o durere de cap in special daca nu exista o cauza evidenta (ca de exemplu prea multe pahare de alcool consumate seara trecuta). Iata un ghid care te ajuta sa descoperi ce cauzeaza cu adevarat durerea si sa determini daca suferi din cauza unei tensiuni, nevralgiei migrenoase, migrenei sau sindromului premestrual.

14 apr. 2016, 19:57
Tipuri de dureri de cap. Află cum să le vii de hac

Durere de cap din cauza tensiunii

Ibuprofenul te poate scapa de aceasta senzatie neplacuta. Insa pentru a evita aceste dureri de cap trebuie sa fii atent la posibilii declansatori, ca de exemplu stresul, tensiune acumulata in muschii fetei si gatului, postura incorecta sau scrasnitul dintilor.

Incearca tehnici de reducere a stresului precum meditatia, biofeedback, terapie cognitiv-comportamentala, spune Richard B. Lipton, profesor neurologie la Albert Einstein College of Medicine si director la Montefiore Headache Center din New York City. Daca durerea este mai frecventa de 15 ori pe luna este considerata cronica. Mergi la doctorul de familie daca ai nevoie de analgezice mai puternice.

Migrena

Poate ca doua sau trei pastile de ibuprofen pot sa fie de ajutor in cazul unor persoane, insa daca migrenele sunt frecvente ar trebui sa mergi la medic pentru un tratament mai puternic.

Citeste mai mult pe sfatulparintilor.ro