Tipuri de personalitate care îţi afectează viaţa de cuplu

Când ceva nu funcționează așa cum ar trebui în dragoste, ai tendința să dai vina pe partenerul de viață. Dar te-ai gândit vreodată că poate chiar modul tău de a fi vă împiedică să fiți fericiți? Iată câteva tipuri de personalitate în care să te regăsești.

05 sept. 2017, 08:35
Tipuri de personalitate care îţi afectează viaţa de cuplu

Perfecționistul

Este unul dintre cele mai întâlnite tipuri de personalitate, care caută să găsească perfecțiunea în orice și este nemulțumit de realitate. Atenția lor se îndreaptă spre ceea ce nu e bine sau ceea ce lipsește, lucru care poate afecta grav relația de cuplu.

Romanticul

Nu spune nimeni că nu e bine să fii romantic, dar atunci când exagerezi, poți stârni un conflict între tine și partener. Poate el nu rezonează perfect cu sentimentele tale sau poate nu știe să fie romantic, motiv pentru care te poți simți dat la o parte sau neglijat.

Vizionarul

Este sinonim cu perfecționistul, însă se diferențiază prin faptul că știe să facă diferența dintre sentimentele pozitive și cele negative. Caută fericirea supremă în viața de cuplu și încearcă, pe cât posibil, să se ferească de tristețe, limitare și durere. Totuși, uneori riscă să îl piardă pe cel de lângă el pentru că nu are curajul de a-și deschide sufletul.

Șeful

Are pretenția ca în relație totul să se petreacă după bunul său plac și să conducă totul. Chiar dacă are calități native de lider, s-ar putea ca partenerul să nu fie mulțumit de o astfel de atitudine de superioritate și să înceapă un conflict puternic. În viața amoroasă, ambii parteneri sunt egali, iar șefia nu este tolerată.

Scepticul

Caută să găsească o siguranță în tot ceea ce îl înconjoară și nu poate admite faptul că viața e plină de riscuri și pericole. Mintea lor are plină de negativism iar gândurile lor se îndreaptă spre întâmplări nefericite. O persoană care suferă de anxietate, depresie sau paranoia poate să îi facă viața un coșmar partenerului său.

Citeşte şi Activități de cuplu pentru o relație reușită pe clickpentrufemei.ro.