Tir de rachetă din Fâşia Gaza în Israel în ziua alegerilor. Sirenele au început să sune

Cu puţin înainte de acest tir, care nu a fost revendicat pentru moment, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a aflat în oraşul Bersheeva, situat la aproximativ 50 de kilometri de Fâşia Gaza.

23 mart. 2021, 22:53
Tir de rachetă din Fâşia Gaza în Israel în ziua alegerilor. Sirenele au început să sune

Tir de rachetă din Fâşia Gaza. O rachetă a fost lansată marţi seara din Fâşia Gaza spre sudul Israelului, în timp ce premierul Benjamin Netanyahu efectua în zonă o vizită în legătură cu alegerile parlamentare în curs în ţară, a anunţat armata israeliană, relatează AFP.

”O rachetă a fost lansată din Gaza spre teritoriul israelian”, a indicat armata într-un mesaj adresat presei. Contactată de AFP, o purtătoare de cuvânt a armatei a precizat că proiectilul a căzut pe un teren viran, în sudul ţării.

Ambasada SUA din Irak, atacată cu rachete. Sirenele de război au început să sune VIDEO
Cu puţin înainte de acest tir de rachetă din Fâşia Gaza, care nu a fost revendicat pentru moment, premierul israelian Benjamin Netanyahu s-a aflat în oraşul Bersheeva, situat la aproximativ 50 de kilometri de Fâşia Gaza, în deşertul Negev (sud), pentru a cere populaţiei locale să-l voteze în alegerile legislative de marţi.

În timpul alegerilor din septembrie 2019, Jihadul Islamic, a doua grupare armată din Fâşia Gaza, după Hamas care conduce această enclavă, a lansat o rachetă spre o locaţie din Israel unde avea loc o reuniune a premierului israelian.

Alegeri Israel: Benjamin Netanyahu pe primul loc 

Partidul Likud al premierului israelian Benjamin Netanyahu a terminat pe primul loc la alegerile parlamentare israeliene desfăşurate marţi, fără nicio garanţie însă că îşi va asigura majoritatea de mandate pentru a forma viitorul guvern, potrivit sondajelor la ieşirea de la urne, scriu agenţiile internaţionale de presă.

Potrivit acestor sondaje realizate de canale de televiziune israeliene, formaţiunea lui Benjamin Netanyahu a câştigat între 31 şi 33 din cele 120 de locuri ale Knessetului (parlamentul), urmată de partidul Yesh Atid (Există un viitor) al centristului Yair Lapid creditat cu 16 până la 18 locuri.

Avion de pasageri, doborât de rachete, raport oficial. 176 de pasageri au murit de teama unui atac al SUA