Tiruri intense de rachete împotriva Israelului, urmate de raiduri israeliene asupra Fâşiei Gaza

Zeci de rachete lansate dinspre Fâşia Gaza s-au abătut în câteva minute luni seară asupra sudului Israelului, potrivit presei şi armatei israeliene, care a replicat cu circa treizeci de atacuri aeriene, conform unor surse palestiniene, citate de France Presse.

08 iul. 2014, 03:58
Tiruri intense de rachete împotriva Israelului, urmate de raiduri israeliene asupra Fâşiei Gaza

Un purtător de cuvânt militar a vorbit de circa douăzeci de tiruri de rachete desfăşurate în doar câteva minute, dintre care patru au fost distruse în aer de sistemul de apărare antirachetă Iron Dome. Presa israeliană a apreciat că numărul salvelor ar fi fost undeva între 40 şi 60 de proiectile în total. Nicio persoană rănită grav nu a fost înregistrată în perioada imediat următoare.

Ramura armată a mişcării islamiste Hamas, care controlează Fâşia Gaza, a revendicat tirurile. ‘Brigăzile Ezzedin al-Qassam au tras zeci de rachete spre oraşele Netivot, Ashkelon, Ashdod şi Ofakim ca reacţie la agresiunea sionistă’, informează organizaţia, făcând referire la oraşe din sudul Israelului. Sirenele de alertă au răsunat în mai multe localităţi situate la sud de Tel Aviv, la peste 40 de kilometri de enclava palestiniană, a relatat postul de radio public, citat de Agerpres

La scurtă vreme după aceea, armata aerului israeliană a lansat peste treizeci de raiduri asupra teritoriului palestinian, la est de Rafah, într-o zonă cu tuneluri din apropierea frontierei cu Israelul, ce nu s-au soldat cu victime, conform unor martori şi serviciilor de securitate ale Hamas. Potrivit televiziunii publice, cabinetul de securitate israelian a dat undă verde armatei pentru a ‘înăspri represaliile împotriva Hamas’.