Statistică ÎNFIORĂTOARE: 500 de copii mor anual în timp ce merg PE JOS la ŞCOALĂ. Ce spune TITI AUR

500 de copii sunt ucişi în fiecare an, pe plan mondial, în accidente rutiere, în timp ce merg pe jos la şcoală, arată o statistică absolut înfiorătoare.

15 oct. 2015, 06:36
Statistică ÎNFIORĂTOARE: 500 de copii mor anual în timp ce merg PE JOS la ŞCOALĂ. Ce spune TITI AUR

Pentru a atrage atenţia asupra situaţiei extrem de îngrijorătoare, un cineast francez a realizat un clip emoţionant cu un mesaj vizual puternic. Acesta subliniează pericolele pe care le înfruntă, zilnic, copiii din lumea întreagă.

Situaţia este alarmantă şi la noi în ţară. În ultimii ani, zeci de copii au murit sau au fost grav răniţi în accidente rutiere petrecute chiar în preajma şcolilor.

Titi Aur, fost pilot de curse, actaul deţinător al unei şcoli de conducere defensivă şi pilotaj, crede că problema este a copiilor, a părinţilor şi a şoferilor. „În primul rând, educaţia în şcoală, cea rutieră în primul rând, este deficitară. Copiii nu percep pericolul pentru că instinctul lor de conservare este mult mai mic. Foarte important este că şcoala, părinţii, încoţitorii nu sunt educaţi din acest punct de vedere. Vedem copii în maşină fără centură! Noi avem la cursuri şoferi care nu conştientizază pericolul! Inclusiv autorităţile trebuie să intervină cu prevenţii, marcaje, bineînţeles cu sancţiuni”, a declarat Titi Aur la România TV.