Titi Aur explică accidentul în care a murit Paul Walker

Paul Walker a murit într-un accident de circulaţie. Bolidul care l-a ucis pe actorul Paul Walker a intrat în viraj cu o viteză extrem de mare, spune pilotul de raliuri Titi Aur.

04 dec. 2013, 06:58
Titi Aur explică accidentul în care a murit Paul Walker

Paul Walker a murit, iar anchetatorii încă nu au ajuns la o concluzie cu privire la cauza exactă a accidentului. Viteza excesivă pare cea mai plauzibilă cauză. Dovada acestei ipoteze este incendiul violent care a izbucnit după impact, cauzat de combinaţia dintre benzină şi piesele încinse de exploatarea la limită.

Titi Aur, experimentatul pilot de raliuri, lansează ipoteze şocante în cazul morţii actorului Paul Walker şi a prietenului acestuia, Roger Rodas. „O maşină ia foc foarte rar şi asta se întâmplă atunci când ajunge combustibil pe ceva foarte fierbinte. La o maşină exploatată la limită, turbina poate să ajungă la 1.000 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că metalul devine roşu. Dacă rezervorul s-a spart, din cauza unui copac luat lateral, în afară de faptul că a deformat maşina, incendiul a fost foarte rapid şi foarte violent. Ştiind însă că la volan era un meseriaş, ştiind că Porche Carrera nu derapează şi nu se răstoarnă uşor, presupun că viteza a fost foarte mare, de 150-200 km la oră”, a afirmat Titi Aur pentru ziarulring.ro.

Titi Aur mai spune că cei doi ar fi putut scăpa cu viaţă dacă nu ar fi avut ghinionul ca, în derapaj, maşina să întâlnească un copac. „Poţi să scapi maşina pe câmp, să rămână pe roţi şi să nu se întâmple nimic, poţi să te rostogoleşti de şapte-zece ori şi, cum spunem noi, să faci clătite, şi din nou să nu păţeşti nimic tu, fizic, dar maşina să fie varză sau poţi să ai ghinionul să dai într-un copac şi atunci se întâmplă ce s-a întâmplat. Nu viteza ucide, ci oprirea bruscă”, ne-a mai spus Titi Aur.