Titularizare 2022. Ministerul Educației a afișat rezultatele probelor practice și ale inspecțiilor speciale la clasă cu o zi întarziere

Afișarea rezultatelor la probele practice și orale și ale inspecțiilor speciale la clasă pentru candidații la consursul național de angajare în Învățământ, Titularizare 2022, a fost făcută de Ministerul Educației în urmă cu puțin timp.

05 iul. 2022, 23:05
Titularizare 2022. Ministerul Educației a afișat rezultatele probelor practice și ale inspecțiilor speciale la clasă cu o zi întarziere

Titularizare 2022. Rezultatele au apărut după o întârziere de o zi față de calendarul legal. Vorbim despre ultima etapă înaintea probei scrise, programată pentru 13 iulie – miercurea viitoare.

Ministerul Educației nu a afișat rezultatele la probele practice pe platforma concursului la termenul stabilit inițial, adică pe 4 iulie, ci cu o întârziere de o zi.

Titularizarea este angajarea într-o școală, pe o perioadă nedeterminată. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Recent a fost reactualizat site-ul Titularizare 2022 cu lista candidaților înscriși la concurs, după ce în ultimele 3 luni Ministerul Educației a mutat afișarea posturilor pe site-ul propriu și nu a mai folosit platforma gestionată de fosta SIVECO. Platforma a fost reactualizată vineri, 24 iunie.

Probele practice și inspecțiile speciale la clasă, precum și soluționarea contestațiilor au avut loc până pe 30 iunie.

Ce urmează după proba scrisă de la Titularizare 2022 – calendar

Pe 19 iulie vor fi anunțate rezultatele iniţiale, apoi, în perioada 19-21 iulie se depun contestațiile.

Soluţionarea contestațiilor are loc între 21-26 iulie 2022, după care profesorii vor afla rezultatele finale pe 27 iulie 2022.

Încep apoi ședințele de repartizare în următoarea ordine:

29 iulie – ședința de repartizare a candidaților care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe posturi titularizabile, pe perioadă nedeterminată;

1 august – ședința de repartizare a candidaților angajați pe perioada viabilității postului, care au obținut note peste 7 atât la proba scrisă, cât și la inspecție în acest an, pe postul pe care sunt deja angajați pe viabilitate, pe perioadă nedeterminată;

18-19 august – ședința de repartizare a candidaţilor care au obținut medii peste 7 la concursul din acest an, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată

23-24 august – ședința de repartizare a candidaților care au obținut medii între 5 și 7 în sesiunea 2022, precum și a celor care au depus dosare de participare cu rezultate din anii anteriori, pe posturi netitularizabile, pe perioadă determinată.

Metodologia-cadru privind mobilitatea personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar în anul școlar 2022 – 2023 este publicată aici.