Titularizare 2022. Sunt disponibile 5.163 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată

Proba scrisă a examenului de Titularizare 2022 începe miercuri, 13 iulie 2022, de la ora 9. La nivel naţional sunt disponibile 5.163 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată. Cele mai multe posturi scoate la concurs sunt pentru Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1039).

12 iul. 2022, 15:04
Titularizare 2022. Sunt disponibile 5.163 de posturi didactice pentru angajare pe perioadă nedeterminată

Proba scrisă la examenul de Titularizare 2022 începe la 9:00 și se desfășoară în 104 centre de concurs. Au dreptul să participe candidaţii care au obţinut cel puţin nota 5 la inspecţia specială la clasă sau la proba practică, inclusiv absolvenţii promoţiei din acest an. VEZI AICI LISTA

În perioada de înscriere au fost înregistrate 33.088 de fişe de înscriere, dintre care 5.655 de fişe de înscriere ale absolvenţilor promoţiei curente, a transmis Ministerul Educaţiei.

La nivel naţional sunt disponibile 5.163 de posturi didactice/catedre vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată, dintre care 3.848 în mediul urban şi 1.315 în mediul rural.

Citeşte şi: Structura anului şcolar 2022 – 2023. Cum se face împărţirea modulelor şi când are loc vacanţa de ski pentru elevii din Bucureşti

Cele mai multe posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează următoarele discipline / specializări:

Educatori/profesori pentru învăţământ preşcolar în limba română (1039);
Învăţători/profesori pentru învăţământ primar în limba română (943);
Educaţie fizică şi sport (520);
Muzică instrumentală (329).

„Extrem de îngrijorător este faptul că un număr redus de posturi vacante pentru angajare pe perioadă nedeterminată vizează disciplinele la care se susțin probe scrise în cadrul examenelor naționale (Evaluarea Națională pentru elevii clasei a VIII-a și bacalaureat). Ponderea acestor posturi reprezintă sub 10% din cele 5.163 de posturi pe care consiliile de administrație ale școlilor le-au publicat pentru titularizare/angajare pe perioadă nedeterminată”, a transmis edu.ro.

Astfel, sunt scoase la concurs următoarele posturi:

Matematică: 195 posturi (dintre care 99 în mediul rural);
Fizică: 117 posturi (dintre care 32 în mediul rural);
Limba și literatura română: 48 de posturi (dintre care 13 în mediul rural);
Chimie: 42 de posturi (doar 7 în mediul rural);
Biologie: 36 de posturi (doar 6 în mediul rural);
Istorie: 26 de posturi (doar 5 în mediul rural);
Geografie: 9 posturi (niciun post în mediul rural);
Economie: 20 de posturi (doar 3 în mediul rural);
Sociologie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
Filozofie: 3 posturi (niciun post în mediul rural);
Psihologie: niciun post.

Subiectele, traducerea acestora în limbile minorităților naţionale şi baremele de evaluare pentru cele 118 de discipline de concurs sunt asigurate de Centrul Naţional de Politici şi Evaluare în Educaţie şi vor fi publicate, după susținerea probei scrise, pe site-ul dedicat.

Lucrările scrise vor fi evaluate în 12 centre de evaluare, constituite pe discipline, la nivel naţional.

Primele rezultate la proba scrisă de la Titularizare 2022 vor fi afișate în data de 19 iulie, la sediile inspectoratelor şcolare şi pe http://titularizare.edu.ro.

Contestaţiile la Titularizare 2022 se depun la sediile inspectoratelor şcolare judeţene sau prin mijloace electronice în data de 19 iulie, după afişarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv în data de  20 iulie, până la ora 12:00. Rezultatele finale se afişează la sediile inspectoratelor şcolare judeţene şi pe site-ul anterior menționat în data de 27 iulie.

Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a mediilor de repartizare, va fi realizată în ședințele de repartizare organizate de inspectoratele şcolare în zilele de 29 iulie şi 1 august.

Pentru a obţine statutul de titular, un candidat trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) atât la proba scrisă, cât şi la inspecţia specială la clasă şi să fie repartizat pe un post didactic vacant publicat pentru angajarea pe perioadă nedeterminată. Nota la proba scrisă are o pondere de 75% din media de repartizare, iar nota la inspecţia specială la clasă sau la proba practică are o pondere de 25% din media de repartizare.

Cadrul normativ care reglementează organizarea şi desfăşurarea concursului naţional de ocupare a posturilor/catedrelor didactice vacante/rezervate din învăţământul preuniversitar 2022, precum şi programele specifice pentru concurs sunt disponibile aici.