Titus Corlăţean: Acţiunea externă a guvernărilor Băsescu, INCOERENTĂ. Agenda preşedintelui, FOARTE SLABĂ

Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, consideră că acţiunea în zona de politică externă a 'guvernărilor Traian Băsescu' a fost una 'incoerentă' şi 'lipsită de angajament' şi că preşedintele Băsescu a avut în acest domeniu o agendă 'foarte slabă'.

11 sept. 2014, 09:15
Titus Corlăţean: Acţiunea externă a guvernărilor Băsescu, INCOERENTĂ. Agenda preşedintelui, FOARTE SLABĂ

‘Din păcate, acţiunea externă a guvernărilor Traian Băsescu şi inclusiv, cel puţin un număr de ani, pentru preşedintele Băsescu a fost o acţiune incoerentă şi îndeajuns de lipsită de angajament, cu o agendă externă nu o dată modestă. Cu vizite în România, dacă ar fi să mă refer la nivel prezidenţial, o agendă foarte slabă’, a spus Corlăţean, la DC News.

El a comparat acele momente cu perioada în care Adrian Năstase era premier, arătând că Năstase avea ‘săptămânal’ cel puţin o vizită importantă în România sau o vizită importantă în exterior.

Titus Corlăţean a apreciat că ‘agenda slabă internaţională’ din perioada lui Traian Băsescu a generat un anumit ‘handicap’ în ceea ce priveşte profilul, rolul şi influenţa României în spaţiul european şi euro-atlantic.

‘Noi acum suntem într-o revenire. (…) Ce face, de exemplu, Victor Ponta ca premier tânăr, la 41 de ani, (…) e un efort incredibil de recuperare şi de relaţionare pe poziţii de egalitate’, a subliniat şeful diplomaţiei române.