Titus Corlăţean: Decizia pe Schengen nu e a Germaniei, ci a unei părţi a guvernului creştin-democrat

Publicat: Luni, 04 Martie 2013 09:58 // Actualizat: Luni, 04 Martie 2013 10:23 // Sursa: RTV.net

Ministrul de Externe Titus Corlăţean a declarat că nu consideră poziţia exprimată de ministrul federal de Interne, Hans-Peter Friedrich, privind opoziţia pentru aderarea la Schengen a României ca fiind a Germaniei, ci "a unei părţi din guvernul creştin-democrat" din PPE, din care face parte şi PDL.

"În primul rând, nu mă surprinde poziţia ministrului de Interne al Germaniei. Nu aş spune al Germaniei, ci o parte a guvernului creştin-democrat, din PPE, din care face parte şi PDL", a declarat Titus Corlăţean duminică seară, citat de agenţia Mediafax, la sosirea la evenimentul de lansare a cărţii despre Ion Iliescu.

Ministrul federal de Interne de la Berlin, Hans-Peter Friedrich, a declarat într-un interviu pentru Spiegel că va opune la Consiliul JAI din 7-8 martie dreptul de veto al Germaniei împotriva aderării României şi Bulgariei la spaţiul Schengen.

Hans-Peter Friedrich (CSU) doreşte împiedicarea unei aderări rapide a Bulgariei şi României la spaţiul Schengen şi rdicarea controalelor de graniţă pentru cetăţenii acestora. Dacă în urma votului din cadrului reuniunii miniştrilor de Justiţie şi Afaceri Interne (Consiliul JAI - n.r.) ambele ţări vor fi admise, "intrarea acestora va fi împiedicată prin veto-ul german", a declarat Friedrich în interviul pentru Spiegel, anticipat printr-un rezumat apărut duminică în pagina online a Rheinische Post.

"Chiar şi considerarea aderării parţiale, adică intrarea cu aeroporturile şi porturile maritime, este scoasă de la masa discuţiilor", a completat ministrul german.

"Extinderea spaţiului Schengen va fi acceptată de către cetăţenii noştri numai în condiţiile în care sunt asigurate premisele de bază", a spus Friedrich. "În momentul de faţă nu este cazul", a adăugat el.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
04 mar 11:15
Răspunde | Votează email 0 email
Calin
Voi sunteti fleti ca va uitati atata in gura lor. Faceti dealuri cu China, cu arabii, cu turcii, cu rusii profitabile pt. Romania, (asa cum face de fapt jumate din UE) si o sa va invite ei de urgenta in Schengen.
1
EUR
4.7785
RON
07 Dec
noapte -4 °
zi 6 °
Ultimele joburi adaugate
24 H