Titus Corlăţean, despre coabitare: La nivelul nostru, al USL, noi am făcut ceea ce trebuia să facem

Reprezentanţii Cabinetului USL au făcut ceea ce trebuiau să facă în privinţa acordului de cooperare instituţională, transmiţând către decidenţi concluziile în acest sens, a declarat marţi ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, citat de Mediafax.

29 oct. 2013, 11:20
Titus Corlăţean, despre coabitare: La nivelul nostru, al USL, noi am făcut ceea ce trebuia să facem

‘La nivelul nostru, noi am făcut ceea ce trebuia să facem’, a precizat Corlăţean la Palatul Parlamentului, întrebat dacă negocierile pe tema acordului de cooperare instituţională s-au încheiat.

Şeful diplomaţiei a dorit să sublinieze că a respectat o regulă stabilită – aceea de a nu comenta în mod public ceea ce s-a discutat.

‘Vă pot confirma că au avut loc câteva întâlniri, ultima a avut loc în urmă cu o săptămână, dacă nu mă înşel. A fost o discuţie constructivă, în care am avansat spre soluţii care să permită garantarea unei funcţionări instituţionale corecte, normale în România şi pentru garantarea unei stabilităţi atât de importante pentru statul român. Mai departe, după ce la nivelul nostru am pus concluziile, am transmis mai departe spre decidenţi concluziile le care am ajuns. Mai departe, nu este rolul meu să fac comentarii. Eu constat că perioada care s-a scurs a fost o perioadă de relativ calm şi, vă spun, benefică pentru interesele majore ale României şi în plan politic şi în plan strategic şi economic. Pentru că o Românie stabilă atrage – şi am văzut acest lucru şi la Washington – interesul tot mai consistent al investitorilor străini. Şi eu cred că toate centrele de de putere din România sunt perfect conştiente de acest lucru’, a subliniat ministrul Afacerilor Externe, la finalul unei întrevederi cu senatorii social-democraţi.

Preşedintele Traian Băsescu a declanşat mecanismul de consultare prevăzut în acordul de cooperare instituţională dintre Palatele Cotroceni şi Victoria, arătând că a constatat faptul că acesta a fost încălcat ‘consistent’ de premierul Victor Ponta.

Drept urmare, pe 9 octombrie, miniştrii Titus Corlăţean (Externe) şi Robert Cazanciuc (Justiţie) au discutat cu consilierii prezidenţiali Cristian Diaconescu şi Iulian Chifu pe această temă.

Robert Cazanciuc a susţinut că această întâlnire a fost un model de dialog între instituţii şi că toţi participanţii au plecat de la ideea că acordul de coabitare preşedinte-premier trebuie să funcţioneze.

 

VEZI SI:

Zi decisivă pentru coabitarea dintre Traian Băsescu şi Victor Ponta. Comisia de mediere s-a reunit