To Black Friday or not to Black Friday? Când e momentul potrivit pentru achiziționarea unui smartphone

Dacă îți dorești un smartphone nou, e important să-ți programezi corect momentul achiziției. Ai putea să-l cumperi în momentul lansării, pentru a fi printre primii deținători ai unui model nou de telefon mobil, însă acest aspect poate veni cu un cost puțin mai mare.

17 aug. 2021, 16:08
To Black Friday or not to Black Friday? Când e momentul potrivit pentru achiziționarea unui smartphone

Pentru a maximiza economiile, ai nevoie de puțină răbdare, de aceea am pregătit pentru tine câteva sfaturi care te vor ghida spre momentele potrivite în care poți să îți achiziționezi un smartphone. Desigur, poți cumpăra oricând un telefon cu raport calitate-preț foarte bun, ca cele din lista de aici. Astfel, te vei bucura de un smartphone bun, fără a fi nevoie să faci eforturi financiare.

Iată, așadar, care ar fi momentele potrivite pentru achiziționarea unui nou model de telefon:

Înainte de lansarea oficială

Să achiziționezi un telefon mobil la precomandă este o idee înțeleaptă, deoarece producătorii și magazinele oferă o reducere, deloc de neglijat, față de prețul din momentul lansării. Astfel, vei fi printre primii deținători ai unui smartphone de ultimă generație și, în plus, vei economisi o sumă de bani pe care o poți folosi la achiziționarea unei perechi de căști, de exemplu. Apoi, deloc de neglijat, există posibilitatea ca prin plasarea unei precomenzii să primești carduri de reducere sau accesorii pentru telefonul mobil.

Cu o lună înainte de lansarea unui model nou

Acest sfat se aplică doar dacă îți dorești un model care nu va mai fi de ultimă generație. Cel mai bun moment pentru achiziționarea unui „predecesor” este cu aproximativ o lună înainte de lansarea unui nou model de smartphone. Unii comercianți vor oferi reduceri, pentru a scăpa de stocuri. Acestea pot apărea și după ce noul telefon va intra pe piață, însă există și riscul ca în magazine să nu mai găsești telefonul pe care ți-l dorești.

De Black Friday
Black Friday are loc în luna noiembrie a fiecărui an și oferă economii substanțiale la smartphone-uri și o mulțime de alte produse. Cu siguranță vei găsi online cea mai bună ofertă pentru tine, astfel încât să eviți aglomerația din magazinele de electronice și electrocasnice. Trebuie doar să alegi modelul de telefon dorit, iar la startul reducerilor de Black Friday să finalizezi comanda cât mai repede. Altfel riști să nu-l mai găsești pe stoc.

Așadar, cam în orice moment al anului poți găsi smartphone-uri bune la prețuri care nu impun eforturi financiare. Dacă îți dorești un anumit model, îți recomandăm să aplici sfaturile din acest articol. Cumpărături plăcute!