Toaleta care costă mai mult decât o casă. Cum a ajuns un WC să aibă un preţ incredibil

O şcoală din comuna Coţuşca, judeţul Botoşani, va avea WC-uri de lux: toaleta costă 88.700 de euro, cât două apartamente de două camere din Drumul Taberei din Bucureşti.

11 aug. 2013, 13:34
Toaleta care costă mai mult decât o casă. Cum a ajuns un WC să aibă un preţ incredibil

Primarul din Coţuşca, Dan Vezetu, spune că nu i se pare mult pentru cele două grupuri sanitare ale şcolii, scrie gândul.info. Iniţial, proiectul prevedea o toaletă cu etaj, dar din lipsa banilor, au renunţat la el. „Avem două clădiri în care învaţă elevii, iar acum vom construi în fiecare corp de clădire o toaletă. Am construit deja în primul corp, iar pentru cel de-al doilea construcţia va începe săptămâna viitoare”, a declarat primarul.

Primul grup sanitar a costat 120.000 de lei fără TVA, dar nu arată altfel faţă de un WC normal. „Atât costă materialele”, a spus el.

În contractul încheiat cu firma care a câştigat licitaţia se arată că preţul convenit pentru indeplinirea contractului este de 322.045 lei, la care se adaugă 77.290 lei TVA, dar în plus, mai există o sumă aferentă pentru cheltuieli neprevăzute de 28.863 lei( 7.033euro) fără TVA.