Urmează zile cu temperaturi de vară târzie. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Termometrele vor arăta în următoarele zile circa 24 de gade, temperaturi normale pentru această perioadă. Ploile îşi vor face apariţia foarte rar şi vor fi slabe, în timp ce vânt va sufla cu mai multă putere.

24 sept. 2013, 13:48
Urmează zile cu temperaturi de vară târzie. PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Miercuri ne aşteaptă o vreme în general frumoasă şi în încalzire uşoară în extremitatea de sud-vest a ţării. Soarele se ascunde printre nori în prima parte a zilei în regiunile centrale şi estice unde îşi fac apariţia şi câteva ploi slabe, iar vântul suflă cu putere la munte, dar şi în Moldova, Dobrogea şi în sudul Olteniei. În aceste condiţii, amiaza vine cu temperaturi de la 14…15 grade în nordul Moldovei şi în estul Transilvaniei pana la 26…27 de grade în sudul Olteniei şi al Munteniei.

Pe bucureşteni îi aşteaptă miercuri o vreme frumoasă şi însorită, cu vânt ceva mai sprinten din când în când. La amiază termometrele strâng aproximativ 23…24 de grade, cât este de astfel normal pentru data din calendar.

Joi, vremea se încălzeşte în toate regiunile şi ajungem să vorbim despre o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în această perioadă în sud-vestul şi sudul ţării. Temperaturile maxime vor avea valori de la 18 grade în Maramureş şi în estul Transilvaniei până la 29 de grade în Lunca Dunării. Soarele domină cerul, mai puţin în jumătatea de nord unde, mai ales după-amiaza şi seara, local va ploua. Vântul rămâne destul de nervos, în special la munte, dar şi în restul zonelor, cu viteze mai mari în Moldova şi Dobrogea.

Locuitorii Bucureştiului se vor bucura joi de o vreme de toamnă cu iz de vară târzie. Soarele va fi destul de generos, astfel că la amiază temperatura va ajunge până spre 26 de grade, în timp ce vântul dă unele semne de agitaţie.

Vineri, vremea schimbă foaia, temperaturile scad semnificativ, astfel că vremea devine rece pentru această perioadă. Se arată soarele şi din când în când câţiva nori de decor, însă în prima parte a zilei în nord-estul ţării înnorările vor fi mai accentuate sş doar izolat plouă slab. Vântul suflă cu putere în zona montană înaltă, dar trecător şi în estul şi sud-estul teritoriului. Temperaturaturile maxime vor pleca de la numai 12 grade in nord, nord-vest şi centru şi 22 de grade în sudul Olteniei.

Vremea se răceşte accentuat vineri şi în Capitală, astfel încât temperatura se opreşte în orele amiezii la numai 19…20 de grade, deşi soarele domină cerul şi vântul adie uşor.

Weekendul şi primele zile ale săptămânii viitoare vor aduce o vreme mai rece decât în mod normal pentru această dată. Temperaturile maxime abia dacă mai ajung la 22 de grade plecând de la numai 12 grade, în condiţiile în care în această perioadă a anului amiaza nu ar trebui să aducă temperaturi mai coborâte de 18…19 grade în nicio zonă a ţării. Ploile îşi fac şi ele loc în peisajul meteo al sfârşitului de săptămână. Acestea vor prefera în special regiunile din jumătatea de sud a ţării.