Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Sfârşitul lunii august este aproape şi deja se simte în unele regiuni parfum de toamnă. Potrivit meteorologilor, zilele următoare sunt caracterizate de instabilitatea atmosferică, nu doar pentru zonele de munte, ci pentru întreaga jumătate de nord a ţării, unde vor fi frecvente descărcări electrice şi averse. În schimb, în sud, astfel de fenomene sunt mult mai rare, ploile de scurtă durată fiind doar izolat. Temperaturile maxime se vor ridica până la 34 de grade Celsius.

24 aug. 2013, 16:23
Toamna începe să îşi facă simţită prezenţa. VEZI PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Duminică, norii şi aversele cu tunete şi fulgere preferă jumătatea nordică a ţării, în sud astfel de fenomene apar doar pe alocuri. Vorbim despre ploi ce lasă pe ici pe colo mai mult de 20 de litri de apă pe metrul pătrat şi, de asemenea, de grindină, mai ales în zona de munte. Prin urmare, temperatura aerului nu se mai avântă ca în zilele precedente. Vor fi 20 de grade în nordul Moldovei, iar în sudul extrem al ţării, în Lunca Dunării, mercurul din termometre se opreşte la 31, cel mult 32 de grade.

Şi în Capitală vorbim despre unele înnorări la sfârşit de săptămână, trecător mai cad şi câţiva stropi de ploaie, însă vântul rămâne destul de potolit. În aceste condiţii, mercurul din termometre se opreşte duminică în jurul valorii de 29 de grade Celsius.

Luni se menţine vreme instabilă în jumătatea de nord a ţării şi în toate masivele montane, unde sunt aşteptate înnorări temporar accentuate şi frecvente averse însoţite de descărcări electrice şi rafale de vânt. Nu lipsesc nici căderile de grindină, iar pe versanţii montani şi cantităţile de apă aduse de ploi sunt mai serioase. În sudul şi sud-estul ţării însă, din nou vorbim despre vreme călduroasă, soarele este mult mai prezent şi doar izolat se aşteaptă câteva ploi de scurtă durată. Cât despre temperaturi, 20 de grade va fi maxima zilei în nordul Moldovei, în timp ce în Lunca Dunării la amiază se vor atinge 34 de grade, aproape de pragul caniculei în câteva localităţi.

Citeşte şi Vremea rămâne caldă, dar temperaturile scad treptat şi pot apărea ploi. PROGNOZA PE DOUĂ SĂPTĂMÂNI

În Bucureşti, luni va fi vreme frumoasă, soare pe săturate şi doar câţiva nori rătăciţi şi inofensivi, cu vânt domol şi 31…32 de grade în termometre. O adevărată zi de vară.

Marţi, tot în jumătatea nordică a ţării şi la munte rămâne vreme instabilă, cu averse, fulgere, tunete şi vânt alert la nivel local. Izolat sunt de aşteptat din nou ploi mai bogate, dar şi căderi de grindină, mai probabil în zonele montane. În sud, soare şi nori deopotrivă şi numai câţiva stropi pe ici, pe colo, după-amiaza şi seara. Temperaturile pornesc de la doar 18 grade în nordul Moldovei, însă ating din nou 34 de grade în Lunca Dunării, unde rămâne vreme călduroasă.

Vremea rămâne caldă şi în Capitală, unde soarele este generos mare parte din zi şi abia spre seară se adună nori ce pot să lase ploi slabe, de scurtă durată. Vântul rămâne însă domol şi maxima zilei atinge aproximativ 31 de grade Celsius.

Miercuri, tot instabilă rămâne vremea, cu multe averse, descărcări electrice, izolat grindină şi vânt puternic în timpul ploilor în mare parte din ţară şi doar în sud-est vorbim despre numai câţiva stropi. Aici temperaturile încă rămân ridicate. Maximele zilei se încadrează între 20 şi 34 de grade, cu cele mai mari valori în sud şi sud-est. Tendinţa este ca şi aici vremea să se mai răcorească, iar la jumătatea săptămânii să vorbim despre temperaturi normale pentru data din calendar, dar şi despre ploi pe arii extinse în majoritatea regiunilor.

La mare, vremea nu e nici urâtă, nici frumoasă. Sunt câteva raze de soare bune pentru una-două ore de plajă, dar şi nori ce pot să scuture trecător averse slabe, iar vântul nu dă semne de agitaţie. În aer, termometrele indică 26….28 de grade nici prea calde, nici prea reci, iar apa mării e perfectă pentru baie, circa 25 de grade lângă ţărm. Nici vântul nu dă semne de agitaţie.

Vremea nu este duminică deloc prietenoasă nici cu turiştii dornici de drumeţii montane. Norii stau adunaţi mai ales peste masivele sudice şi estice unde aduc frecvent averse ce pot lăsa şi 20 de litri pe metru pătrat. Nu lipseşte nici grindina şi doar vântul rămâne destul de potolit, fără răbufniri puternice. În vest, spre Munţii Banatului şi Apuseni, soarele pare să fie ceva mai prezent, dar şi aici pe alocuri cad ploi de scurtă durată, mai ales în partea a doua a zilei. Temperaturile vor fi de la 12 grade la Vârful Toaca spre cel mult 20 de grade la Stâna de Vale.

Citeşte şi Vară lungă şi caniculară. Vezi PROGNOZA METEO pentru URMĂTOARELE TREI LUNI