Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice. Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei VIDEO

Vladimir Putin a mers vineri la Beijing, pentru a asista la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă. Toate camerele au fost aţintite asupra preşedintelui Rusiei atunci când în arenă aintrat delegaţia Ucrainei.

04 feb. 2022, 20:25
Toate camerele erau pe Putin când Ucraina defila la deschiderea Jocurilor Olimpice. Imaginile au devenit virale! Ce făcea președintele Rusiei VIDEO

Vladimir Putin s-a prefăcut că doarme în timp ce echipa olimpică a Ucrainei a intrat în stadionul Cuib de Pasăre, din Beijing, fluturând steagul naţional. „Putin pretinde că doarme în timp ce delegația Ucrainei defilează la Jocurile Olimpice de Iarnă”, a notat Daily Mail, pe Twitter.

Sportivii din Rusia nu au dreptul nici la această ediţie a Jocurilor să concureze sub drapel propriu, ei aflându-se sub incidenţa unei suspendări din 2019, dictate de Agenția Mondială Anti-Doping (WADA), ca urmare a unui uriaş scandal de dopaj generalizat.

Citeşte şi Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă 2022, în imagini. Momentul intrării delegaţiei României în arenă

Cea de-a XXIV-a ediţie a Jocurilor Olimpice de iarnă se va desfăşura în perioada 4-20 februarie, iar Beijingul devine astfel primul oraş care găzduieşte atât Jocurile Olimpice de vară (2008), cât şi Jocurile Olimpice de iarnă.

Nu mai puţin de 91 de delegaţii sportive vor participa Jocurile de iarnă de la Beijing. Circa 2.900 de sportivi se vor întrece în 109 probe (şapte probe în plus faţă de 2018) în care se vor acorda medalii, la 15 discipline: patinaj artistic, patinaj viteză, patinaj viteză pe pistă scurtă – short-track, schi alpin, schi fond, schi acrobatic, combinată nordică, sărituri cu schiurile, snowboard, bob, skeleton, biatlon, curling, hochei pe gheaţă şi sanie. Haiti şi Arabia Saudită îşi vor face debutul la Olimpiada de iarnă.

Citeşte şi Jocurile Olimpice de la Beijing 2022. Tot ce trebuie să ştii despre competiţia care opreşte războiul