Toate ministerele din România au primit alerte de amenințare cu bombă. Nu au fost făcute evacuări până la acest moment

Alerte de amenințare cu bombă la toate ministerele din București, după ce săptămâna trecută s-a întâmplat același lucru la mai multe instanțe și spitale din Capitală.

28 aug. 2023, 12:10
Toate ministerele din România au primit alerte de amenințare cu bombă. Nu au fost făcute evacuări până la acest moment
Alertă cu bombă la toate ministerele din România

Alertă de amenințare cu bombă la toate ministerele din București. Acestea au primit mail-uri prin care sunt avertizate că în sediu ar fi amplasate mai multe bombe. Până la acest moment, nu au fost făcute evacuări.

În prezent, se fac verificări pentru a identifica dacă amenințările sunt reale. Ministerul Educației și Ministerul Mediului au confirmat primirea acestor emailuri. Autoritățile discută dacă este cazul de evacuare.

Citește și: Alertă cu bombă la bordul unui avion pe aeroportul Otopeni. Aterizare de urgență, au intervenit echipele antitero

Vestea vine după ce, săptămâna trecută, mai multe instanțe și spitale din Capitală au fost amenințate cu bombă.

Tot astăzi, la Spitalul Municipal din Dorohoi a fost alertă cu bombă. Angajații unității au primit amenințarea prin mail, în care se preciza faptul că mai multe bombe ar fi amplasate în diferite locații. Alerta a fost dată în jurul orei 13.00, după ce angajații spitalului au primit mesajul pe email.

Reprezentanții spitalului au sunat la 112, iar la fața locului s-au deplasat echipaje de poliție și jandarmerie care au luat măsuri de securizare a zonei. A fost sesizată, conform protocolului în astfel de cazuri, unitatea antiteroristă din cadrul Serviciului Român de Informații.

Citește și: Alertă în serie cu bombă la mai multe spitale din Capitală! Autoritățile intervin în forță, după ce managerii unităților medicale au primit amenințările pe mail

În ultimele zile au existat mai multe amenințări cu bombă, în toată țara, venite pe email, care, la fel ca în cazul Spitalului Dorohoi, spuneau: „am depus multe bombe în spitale, vor exploda, multă lume va deceda”.

„Conducerea spitalului s-a mobilizat. Au fost anunțate autoritățile competente. S-au luat măsuri în incinta spitalului. Au fost chemați de acasă mai mulți angajați ai firmei de pază. S-au interzis victime în spital, cu excepția urgențelor”,  a declarat Valerian Andrieș, directorul Spitalului Municipal Dorohoi.