Toate școlile din Brașov trec în regim online. De când vor rămâne elevii acasă

Toate școlile din Brașov trec în regim online începând de miercuri, având în vedere că rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori.

17 mart. 2021, 17:06
Toate școlile din Brașov trec în regim online. De când vor rămâne elevii acasă

Toate școlile din Brașov trec în regim online începând de miercuri, având în vedere că rata de infectare a depășit 6 la mia de locuitori.

Rata de infectare din municipiul Brașov a ajuns, miercuri, la 6,12 la mia de locuitori, iar Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a anunțat că de, joi, toate școlile vor trece în regim în online. Măsura se aplică și grădinițelor din municipiu, se mai arată în hotărârea CJSU.

Toți elevii din municipiul Brașov vor merge la școală în regim online, decizia a fost luată azi de CJSU după ce rata de incidență a ajuns la 6,12 la mia de locuitori.

Judeţul Braşov a avut o creștere importantă a incidenței, de la 3,69/1000 la 4,11/1000. Încă 6 oameni au decedat în județ în ultimele 24 de ore în urma infectării cu SarsCov2.

„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 71/2021, privind aprobarea scenariilor de funcționare în unitățile de învățământ preuniversitar începând cu data de 18.03.2021, ca urmare a constatării ratei de incidență cumulată calculată la 14 zile a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2 peste valoarea de 6/1000 de locuitori, în unitatea administrativ-teritorială Brașov.”, se arată în comunicatul transmis de Prefectură.

De asemenea, județul Brașov este în scenariul roșu, rata de infectare depășind pragul de 4 la mia de locuitori. Potrivit reglementărilor, la rata de incidenţă peste 3 la mie se închid restaurantele la interior, cinematografele, teatrele și sălile de jocuri de noroc.

BRAȘOV. BULETIN INFORMATIV, 16 martie 2021

Instituția Prefectului informează că, potrivit datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică, situația epidemiologică privind COVID-19 în județul Brașov se prezintă astfel:

► În cele 7 centre locale din județul Brașov de testare COVID-19 s-au prelucrat 164.327 teste, dintre care 673 teste în ziua de 15 martie. Acestora li se adaugă testele recoltate în județul Brașov care au fost prelucrate la alte centre din țară.

■ 31.445 pacienți au fost declarați vindecați
■ 362 pacienți sunt internați în spitale, din care 28 la ATI
■ 2.236 persoane cu test pozitiv se află în izolare la domiciliu
■ 1.262 persoane sunt în carantină la domiciliu
■ 0 persoane în carantină instituționalizată
■ 740 persoane au decedat.

Precizăm că datele sunt în dinamică și pot suferi modificări la intervale scurte de timp.

Bilanţ coronavirus 17 martie. Aproape 6.200 de cazuri noi COVID. Capitala şi opt judeţe în scenariul roşu


loading...
Partenerii noștri