Tolo.ro: Ioan Gyuri Pascu frecventa cultul maestrului Dang, ostil medicinei moderne

Ioan Gyuri Pascu făcea, de câţiva ani, parte dintr-un cult ostil medicinei moderne, cel al maestrului Dang, unde mergea şi fosta sa soţie, Daniela Marin, ajunsă de altfel liderul mişcării în România. Fondat de un guru și vindecător născut în Vietnam, cultul Dang are 3 milioane de practicanți răspândiți în lume. Adepții îmbină idei creștine și budiste generoase cu convingerea că pot vindeca SIDA, cancerul și maladia Alzheimer.

05 oct. 2016, 05:47

Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, a căpătat „darul vindecării de la însuși maestrul Dang”. Ea este liderul mișcării din România.
Un prieten foarte apropiat al actorului povestește cum i-a schimbat viața lui Gyuri acest cult.
Dang și secta sa au fost ținta mai multor acțiuni ale justiției din Europa, în final maestrul fiind condamnat la 4 ani de închisoare în Belgia. 

Autoritățile occidentale o consideră o sectă periculoasă în special prin practicile periculoase din domeniul îngrijirii sănătății și prin fraudarea financiară a membrilor.

„Conform ideilor lor, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7”, explică prietenul lui Gyuri. Și continuă: „Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice”. Ținta supremă este nemurirea. Detalii, pe tolo.ro. 

Fosta soţie a lui Gyuri Pascu: „Nu ştiu dacă s-ar fi putut salva, nu ştiu dacă îşi dorea să fie salvat”

Fosta soţie a lui Gyuri Pascu, Daniela Marin, rememorează, într-o relatare pe blogul său, noaptea în care a murit artistul, afirmând că, la sosirea primei ambulanţe, acesta îşi revenise complet şi că nu mai existau nici măcar simptomele atacului de panică. Ea afirmă, însă, că din 13 septembrie artistul avea probleme la un picior, motiv pentru care mergea cu ajutorul cârjelor, că aceasta, diabetul şi scăderea vederii erau singurele afecţiuni pe care le recunoştea şi că se temea de medici.

Personalul medical de pe ambulanţă, audiat în cazul morţii lui Gyuri Pascu

Procurorii au început audierile în dosarul de moarte suspectă deschis după decesul actorului Ioan Gyuri Pascu, luni, la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti fiind citate mai multe cadre medicale, care au intervenit sau ar fi urmat să intervină în cazul artistului.