Tolo.ro: Numele lui Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, încrustat pe soclul statuii din Viena a lui Mihai Eminescu

Publicat: Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 11:30 // Actualizat: Sâmbătă, 03 Decembrie 2016 11:45 // Sursa: romaniatv.net

Numele fostului manager al Spitalului Malaxa din Capitală Florin Secureanu a fost încrustat pe soclul statuii din Viena a lui Mihai Eminescu, fiind şters însă în toamnă, spune Laura Hant, fosta şefă a PSD Viena, care susţine că acea a promis că va face o donaţie importantă pentru Asociaţia Mihai Eminescu, donaţie care însă nu s-a concretizat, scriu, sâmbătă, jurnaliştii de la tolo.ro. Aceştia au descoperit şi una dintre firmele care îi făceau lui Secureanu filmele promoţionale, pe banii spitalului, şi publică şi o factură care arată că Noventis, care avea monopol pentru materialele sanitare de la Malaxa, i-a achitat lui Secureanu petrecerea pentru ziua de naştere a fiului său.

Foto: Digi24

Potrivit tolo.ro, începând din 2012 Florin Secureanu a participat la mai multe festivităţi ale asociaţiei "Mihai Eminescu", condusă de Laura Hant, fosta şefă a PSD Austria, managerul de la Malaxa fiind prieten cu Laura Hant şi cu soţul acesteia, ambii oameni de afaceri în construcţii. În 2014, la Viena a fost inaugurat un bust al lui Mihai Eminescu, iar numele lui Florin Secureanu apare pe soclul statuii, pe una dintre laturi, pe cealaltă latură fiind numele familiei Hant. "Omagiu adus poetului a cărui operă învinge timpul. Prof. univ. Dr. Florin Adrian SECUREANU, Preşedinte al fundaţiei Marele Priorat Român Autonom al Ordinului Suveran al Sfântului Ioan de Ierusalim" - scria pe soclul statuii, la inaugurarea acesteia.

Contactată de jurnaliştii de la tolo.ro, Laura Hant a spus că numele managerului de la Malaxa a fost înscrustat pe soclul statuii pentru că acesta a promis că va face o donaţie importantă pentru asociaţie, dar care nu s-a concretizat. "Noi suntem o asociaţie serioasă şi am decis să-i scoatem numele. I-am scos numele de pe soclu. Acum este inscripţionat numele Veronicăi Miclea", a explicat Laura Hant, precizând că numele lui Secureanu a fost înlocuit "în toamnă".

Unul dintre evenimele asociaţiei la care Secureanu a participat, alături de iubita sa, a fost în luna iunie, la Palatul Schonbrunn din Viena.

Pe lista de plăţi a Spitalului Malaxa sunt mai multe firme care s-au ocupat de imaginea managerului Florin Secureanu, Grupul de Arte SRL, cu sediul în Bucureşti, fiind una dintre acestea şi încasând de la spital 46.714 de lei. "El şi-a conceput mai multe filme pe bani publici", spun surse din spital. "Ni s-au solicitat o serie de producţii pe parcursul renovării Spitalului Malaxa. S-au făcut respectivele filmări. Pe urmă ni s-a solicitat o altă filmare când s-a supraetajat spitalul. (...) Totul a fost inclus într-un film de genul cum s-a schimbat pe parcurs spitalul. S-a făcut un film de sinteză, inclusiv cu dotările de ultimă generaţie ale spitalului", susţine Elena Murărescu, reprezentanta firmei. De fapt, imaginile au devenit filme omagiale ale managerului Florin Secureanu, fiind postate pe internet şi prezentate la diverse gale, precum cea din Austria.

De asemenea, Gazeta prezintă o factură de 3.144 de lei de la SC Megazone Concept SRL, un loc unde se organizează petreceri, achitată de SC Noventis. Factura reprezintă plata pentru petrecerea care a avut loc în 16 iunie 2016 pentru băiatul cel mic al managerului Secureanu. Noventis este cel mai mari furnizor al spitalului, cu 12.136.000 de lei încasaţi de la Malaxa.

Florin Secureanu, fostul manager de la Malaxa, deconta la spital şi facturile de la Bricostore

Vineri, jurnaliştii de la tolo.ro au scris că fostul manager de la Spitalul Malaxa, care locuieşte într-un apartament RAPPS din centrul Bucureştiului, îşi construieşte o vilă cu două etaje lângă Lacul Floreasca, decontând prin spital banii pentru amenajări.

Jurnaliştii scriu că în 2 aprilie Secureanu a adus la contabilitatea spitalului o factură în valoare de 14.313 lei de la magazinul Leroy Merlin, de unde a achiziţionat pentru vila sa în construcţie mai multe materiale, între care cărămidă sticlă, polistiren expandat, mănuşi de protecţie.

"Managerul ne dădea facturile de la Leroy Merlin şi Bricostore cu materiale pentru casă, ca să le băgăm în contabilitate", povestesc sursele.

"Ne-am trezit cu facturi de pal pe Malaxa. Dar palul nu există în spital, ci în casa lui din Floreasca! I-am spus, dar s-a enervat şi ne-a zis să nu mai discutăm", spune unul dintre angajaţi.

De asemenea, firma Lazăr Instalcon SRL a facturat 13.900 de lei pentru o revizie la gaze pentru spital, însă lucrările erau pentru instalaţia de gase din vila managerului Secureanu.

Florin Secureanu a fost demis, marţi, de primarul Capitalei, după ce tolo.ro a relatat că acesta scoate bani din bugetul unităţii medicale în baza unor facturi fictive emise către o firmă din Iaşi care este dizolvată din vara anului trecut, decontând inclusiv înmormântări ale rudelor unor cunoştinţe din Primărie. Managerul Secureanu i-a cumpărat iubitei sale, alintată "Vrăbi", bijuterii în valoare de 9.000 de euro achitate în baza unui contract pentru curăţarea instrumentarului de la Secţia Ginecologie. Gazeta Sporturilor a prezentat şi înregistrări audio din care reiese că Secureanu, care conduce spitalul din mai 2007, îi înjură şi ameninţă pe angajaţii care sunt practic forţaţi să ţină o contabilitate dublă.

Fostul manager al Spitalului Malaxa Florin Secureanu a plătit din fondurile unităţii medicale şi achiziţionarea unul balon intragastric pentru o femeie pe care o numea "nepoţica", dar şi o intervenţie chirurgicală la Clinica privată Monza pentru o mătuşă a iubitei sale, mai scrie  tolo.ro.

Spitalul Malaxa a cumpărat şi un pian la cererea managerului Florin Secureanu, pe care acesta l-a dus acasă.

La Spitalul Malaxa au fost marţi, pentru a ridica documente, şi procurorii DNA, iar Agenţia Naţională de Integritate verifică dacă există diferenţe nejustificate între averea dobândită de Florin Secureanu şi veniturile realizate de acesta în perioada în care a condus Spitalul "Nicolae Malaxa".

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
florin secureanu Malaxa spitalul malaxa
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8347
RON
12 Aug
noapte 18 °
zi 33 °
Ultimele joburi adaugate
24 H