Cătălin Tolontan a pierdut procesul cu procurorul care a instrumentat dosarul GALA BUTE

Jurnalistul Cătălin Tolontan a pierdut procesul cu unul dintre procurorii care au instrumentat dosarul "Gala Bute". Magistraţii de la judecătoria sectorului 6 au stabilit că prin articolele scrise de Cătălin Tolontan, procurorul Alina Stoica a fost pus în imposibilitatea de a-şi desfăşura profesia. Decizia nu este definitivă.

25 iun. 2015, 11:15
Cătălin Tolontan a pierdut procesul cu procurorul care a instrumentat dosarul GALA BUTE

Judecătoria Sectorului 6 București a pronunțat sentința în procesul pe care procurorul DIICOT Alina Stoica l-a intentat lui Cătălin Tolontan şi Mirela Neag, de la GSP, semnatari ai investigației „Gala Bute”.

Citeşte şi Înalta Curte A RESPINS cererea Elenei Udrea: Rechizitoriul în Dosarul „Gala Bute” nu va fi retrimis DNA

Alina Stoica a apelat la tribunal, scriind în cererea de chemare în judecată că, din cauza articolelor din Gazeta Sporturilor, „mi s-a îngreunat  activitatea profesională” de procuror care are ca sarcină combaterea traficului transfrontalier de droguri. Mai exact, unii dintre cei anchetați, dar și martori, susține Alina Stoica, „mi-au pus la îndoială buna-credinţă și profesionalismul”, invocând textele din GSP, arată Tloontan pe blogul său, tolo.ro.

Articolele se refereau la modul în care, pe când era la DNA, Alina Stoica a încheiat în noiembrie 2013 rechizitoriul „Galei Bute”, trimițându-l în instanță doar pe Rudel Obreja.

Citeşte şi tolo.ro: „Udrea are dreptate”. Ce probleme ar avea PREDOIU în dosarul „GALA BUTE”

Judecătoarea Claudia Constantina Ștefan a decis că „prin articolele publicate de pârâţi a fost încălcat dreptul la reputaţie şi demnitate” al procurorului, dar a respins „cererea de chemare în judecată, principală şi conexă, ca neîntemeiate”. Dacă decizia rămâne definitivă, ea trebuie publicată pe cheltuiala ziariștilor în Gazeta Sporturilor, Prosport și Jurnalul Național, edițiile print și online, spune instanța.

Instanța a respins cererea procurorului ca pasajele din articolele reclamate să fie șterse și ca jurnaliștii să nu mai scrie despre ea „denigrator”  in viitor, dar și aceea de a-i plăti daune în valoare totală de 400.000 de lei.

Tolontan a anunţat că va face apel.