Tomas Ryde, demis de la echipa naţională de handbal feminin a României. FRH are patru nume pe LISTĂ

Comisia Tehnică a FR Handbal a votat, luni, demiterea lui Tomas Ryde de la echipa națională de handbal feminin. Din cei 11 antrenori care au votat, doar patru l-au susținut pe suedez.

06 ian. 2020, 15:36
Tomas Ryde, demis de la echipa naţională de handbal feminin a României. FRH are patru nume pe LISTĂ

Tomas Ryde (59 de ani), a dus echipa națională pe locul 12 în lume la ultimul Campionat Mondial ar putea fi înlocuit de unul dintre Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adrian Vasile și Aurelian Roșca.

ŞOCANT! O handbalistă din naţionala României, jignită şi înjurată în ultimul hal! „Mai eşti şi urâtă pe deasupra!”

Adrian Vasile, antrenorul lui CSM București, a fost rugat chiar de Tomas Ryde să nu asiste la ședință, fiind totodată şi antrenorul secund al celor de la Muntenegru. România va întâlni Muntenegru în turneul de calificare la Jocurile Olimpice 2020.

Cei care au votat pentru rămânerea lui Tomas Ryde sunt Dragoș Dobrescu, tehnicianul naționalei de tineret, Ion Crăciun, antrenorul Coronei Brașov, Mihaela Evi, tehnicianul de la Mureșul Tg. Mureș, secundul naționalei de junioare a României, și Valeriu Costea, secundul naționalei de tineret.

Împotriva lui Tomas Ryde au votat Gheorghe Tadici, Florentin Pera, Bogdan Burcea, Ovidiu Mihăilă, Gheorghe Covaciu, Petru Ghervan, vicepreședintele Comisiei Tehnice, Victorina Bora. S-au abținut de la vot Carmen Amariei și Neven Hrupec.

„Tricolorele”, umilite din nou la CM, fetele au încheiat grupa pe ultimul loc

Comisia Tehnică a propus ca antrenorul care-l va înlocui pe Tomas Ryde să aibă un mandat de minimum doi ani, iar obiectivul acestuia să nu fie legat de calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020.