Tommy Keene, cântăreţ american, veteran al genurilor new wave şi power-pop, a murit la vârsta de 59 de ani

Cântăreţul şi compozitorul american Tommy Keene, veteran al genurilor new wave şi power-pop, a murit la vârsta de 59 de ani.

24 nov. 2017, 11:57
Tommy Keene, cântăreţ american, veteran al genurilor new wave şi power-pop, a murit la vârsta de 59 de ani

Cunoscut pentru piese ca „Places That Are Gone” şi „Sleeping on a Roller Coaster”, Keene a murit miercuri, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul artistului, scrie Variety, citat de news.ro.

Postarea nu oferă detalii, ci doar transmite: „Tommy Keene 6/30/58 – 11/22/17. Tommy a murit pe neaşteptate şi liniştit, în somn. Mulţumim tuturor prietenilor şi familiei pe care a iubit-o atât de mult”.

De-a lungul carierei, Keene a colaborat cu numeroşi artişti asemănători lui, precum Robert Pollard – cu care a lansat un EP sub numele Keene Brothers – şi T Bone Burnett (care i-a produs unul dintre primele albume), grupul Goo Goo Dolls şi Matthew Sweet, cu care a întreprins un turneu în urmă cu câteva săptămâni.

Născut în Maryland, Keene a lansat 12 albume, însă cel mai important succes l-a avut cu EP-ul „Places That Are Gone”, apărut în 1984. A lansat două materiale de stuio sub egida Geffen Records – „Songs From the Film”, în 1986, şi „Based on Happy Times”, în 1989. La mijlocul anilor 1990 a semnat cu casa independentă Matador şi a lansat, de asemenea, două albume.