Tone de bancnote, descoperite în casa unui politician chinez

Publicat: Joi, 15 Mai 2014 19:12 // Actualizat: Joi, 15 Mai 2014 19:12 // Sursa: romaniatv.net

Metri cubi de bancnote, în valoare totală de 100 de milioane de yuani (11,8 milioane de euro), au fost găsiţi la domiciliul unui înalt responsabil politic chinez, a informat joi un ziar local, potrivit AFP.

Foto: Lee Jae-Won/Reuters

Poliţia a recurs la nu mai puţin de 16 maşini de numărat bancnote pentru a evalua averea pe care o strânsese acasă Wei Pengyuan, responsabil adjunct al departamentului pentru cărbuni al Administraţiei naţionale a energiei, scrie Agerpres.

În timp ce numărau bancnotă cu bancnotă această uriaşă cantitate de bani lichizi, patru dintre cele 16 maşini s-au stricat, potrivit ziarului Caixin.

Cea mai mare bancnotă în uz în China este cea de 100 de yuani, roşie şi cu efigia lui Mao Zedong. Aceasta înseamnă că milioanele de yuani strânse de Wei reprezentau cel puţin un milion de bancnote, adică o coloană înaltă de 100 de metri.

Autorităţile au deschis o anchetă împotriva lui Wei, a cărui principală sarcină era de a elibera permise şi aprobări privind construirea de noi centrale termice, a adăugat Caixin.

Autorităţile chineze au lansat anul trecut o amplă campanie anticorupţie vizând cadrele de toate nivelurile din Partidul Comunist.

Cazurile de cadre de rang înalt destituite pentru corupţie s-au înmulţit în ultimii ani, în timp ce informaţiile privind excese şi abuzuri ale unor responsabili politici locali se răspândesc în mod regulat pe reţelele sociale, stârnind nemulţumirea populaţiei.

Pe de altă parte, un emblematic militant anticorupţie a fost condamnat în ianuarie la patru ani de închisoare. O amplă anchetă publicată în ianuarie de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ) a dezvăluit că apropiaţi ai unor demnitari de rang foarte înalt, printre care preşedintele Xi Jinping şi fostul premier Wen Jiabao, ascundeau averi în paradisuri fiscale.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
bancnote bancnote China China Wei Pengyuan yuan
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
15 mai 19:21
...fost găsiţi la domiciliul unui înalt responsabil politic chinez, a informat joi un ziar local, potrivit AFP. Citește mai departe… Citeste mai...
1
EUR
4.7694
RON
17 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H