Tone de CARNE STRICATĂ, găsite într-un abator din Braşov. Locuitorii au sesizat autorităţile din cauza mirosului pestilenţial

Bombă biologică descoperită într-un abator din Braşov. Două tone de carne putrezită au zăcut patru luni în clădire. Focarul de infecţie a fost găsit numai după ce localnicii nu au mai putut suporta mirosul. Patronul, un cetăţean turc, este de negăsit.

27 iul. 2016, 12:27
Tone de CARNE STRICATĂ, găsite într-un abator din Braşov. Locuitorii au sesizat autorităţile din cauza mirosului pestilenţial

Mai mulți locuitori din Codlea au sesizat toate autoritățile, de la Direcția Sanitar-Veterinară (DSV) până la Prefectură, că nu mai pot locui din cauza mirosului pestilențial emanat de la o carmangerie din vecinătate, potrivit newsbv.ro.

Inspectorii de la DSV au descins la abator, abandonat de câteva luni, unde au găsit două tone de carne care era atât de alterată, încât nici măcar nu au putut spune de la ce animale provine. După ce carnea va fi distrusă, spaţiul va fi igienizat pentru a evita contaminarea zonei.

Spaţiul în care funcţiona abatorul este al unui bărbat din Codlea care îl dăduse în folosinţă unui cetăţean turc, dar acesta nu a fost de găsit.

Pe uşa abatorului era pus un sigiliu de ceva timp, iar oamenii din zonă au anunţat Direcţia Sanitară Veterinară pentru că nu mai suportau mirosul. Fostul proprietar a încercat să obțină chiar și pe cale judecătorească intrarea în spațiul lui, dar instanța a decis că nu există probe care să demonstreze că ar exista acolo care care să prezinte un pericol.

CITEŞTE ŞI: Peste 20 de tone de carne stricată provenită din Spania, găsite la un depozit în Capitală