TONE de fructe, legume şi carne, confiscate de poliţişti înaintea Paştelui

Publicat: Sâmbătă, 15 Aprilie 2017 12:48 // Actualizat: Sâmbătă, 15 Aprilie 2017 12:50 // Sursa: romaniatv.net

Aproape şapte tone de fructe şi legume, 1,5 tone de carne şi produse din carne, peste 1.300 de litri de băuturi alcoolice şi alte mărfuri în valoare de peste 330.000 de lei au fost confiscate, în ultima săptămână, de Poliţia Română, în urma controalelor făcute pentru verificarea legalităţii activităţilor comerciale cu produse specifice Paştelui. De asemenea, poliţiştii au confiscat peste 150 de kilograme de peşte, în urma unor controale în Tulcea şi Constanţa.

Poliţia Română anunţă, sâmbătă, că în ultima săptămână poliţiştii au făcut verificări vizând legalitatea activităţilor comerciale cu produse specifice Paştelui (carne şi produse din carne, ouă, legume, fructe şi produse de panificaţie), astfel încât să fie prevenite situaţiile de eludare a obligaţiilor fiscale şi a reglementărilor privind siguranţa alimentară.

Astfel, au fost verificaţi 1.814 agenţi economici şi comercianţi persoane fizice, fiind constatate 1.025 de contravenţii, pentru care au fost aplicate amenzi în valoare de 2.364.845 de lei.

De asemenea, au fost confiscate 1.540 de kilograme de carne şi produse din carne, 6.869 de kilograme de legume şi fructe, 1.366 de litri de alcool şi băuturi alcoolice, dar şi alte produse alimentare şi mărfuri în valoare totală de 338.337 de lei, precum şi 19.527 de lei, în numerar.

Mai mult, peste 150 de kilograme de peşte şi mai multe plase de pescuit au fost confiscate, în ultima săptămână, de poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunăriii", în urma unor controale desfăşurate în Tulcea şi Constanţa, transmite, sâmbătă, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

În urma controalelor desfăşurate în perioada 11-14 aprilie de către poliţiştii Serviciului de Poliţie "Delta Dunării", împreună cu inspectorii piscicoli din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură – Serviciul de Inspecţii "Delta Dunării" şi N.A.F.A. (National Agency for Fisheries and Aquaculture) Bulgaria, în Delta Dunării, pe Marea Neagră şi în judeţele Tulcea şi Constanţa, au fost constatate patru infracţiuni pentru care au fost aplicate amenzi în valoare totală de 2.200 de lei.

Poliţiştii au confiscat 157 de kilograme de peşte (80 de kilograme de caras, 65 de kilograme de scrumbie, 12 kilograme de plătică) şi 16 setci din plasă tip monofilament, în lungime totală de 5.110 metri.

Potrivit IGPR, poliţiştii au întocmit un dosar penal pe numele unui bărbat în vârstă de 52 de ani, din judeţul Tulcea, pentru infracţiunea de deţinere, transport sau comercializare fără documente legale a peştelui, el fiind prins de poliţişti în timp ce transporta ilegal 65 de kilograme de scrumbie. Peştele a fost confiscat şi predat unei societăţi de profil, în vederea valorificării.

De asemenea, în urma unui control efectuat asupra mărcilor uneltelor de pescuit comercial fixe amplasate în zona Mării Negre, poliţiştii au descoperit capturat într-o plasă un sturion din specia păstrugă, peştele fiind ulterior eliberat.

Citeşte şi Tone de peşte au fost confiscate de poliţişti înainte de Florii

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7786
RON
15 Dec
noapte 1 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H