Toni Iuruc, după verdictul în cazul Halep: „Nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Doamne ajută și atâta tot”

WTA a anunţat, marţi, că susţine “pe deplin” decizia TAS de reducere a suspendării Simonei Halep şi salută revenirea româncei în circuit.

05 mart. 2024, 23:22
Toni Iuruc, după verdictul în cazul Halep: „Nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Doamne ajută și atâta tot”

Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne a admis apelul depus de jucătoarea română de tenis Simona Halep şi i-a redus la nouă luni suspendarea de patru ani dictată de Agenţia Internaţională pentru Integritatea Tenisului (ITIA).

Printre cei care au comentat verdictul favorabil primit de Simona Halep s-a numărat și fostul soț al sportivei, Toni Iuruc, cei divorțând după o căsnicie scurtă, la un an de la nuntă.

CTP, prima reacţie după sentinţa TAS: „Halep s-a abandonat pe mâna escrocului Mouratoglou!”/ Nadia: „Abia aştept să o revăd”

“Este o veste foarte bună, dar vă rog să mă înţelegeţi că nu aş vrea să comentez despre viaţa profesională a doamnei Halep. Aşa cum am declarat din urmă cu doi ani, eu cred că este o decizie normală.

Doamne ajută! Mă bucur pentru ea şi atâta tot. Dar mai mult decât atât, vă rog să mă înţelegeţi, nu am ce să spun. Da, este o normalitate!”, a spus Toni Iuruc pentru FANATIK.

“TAS admite apelul depus de Simona Halep şi reduce perioada de ineligibilitate a acesteia de la patru ani la nouă luni. Comisia TAS a stabilit în unanimitate că perioada de ineligibilitate de patru ani impusă de ITF Independent Tribunal trebuie redusă la o perioadă de ineligibilitate de nouă (9) luni începând cu 7 octombrie 2022, perioadă care a expirat la 6 iulie 2023. Întrucât această perioadă a expirat înainte ca procedurile de apel să fie chiar depuse la TAS, Comisia TAS a considerat că este oportun să emită dispozitivul hotărârii arbitrale Hotărâre arbitrală cât mai curând posibil, împreună cu un comunicat de presă cuprinzător.

Victor Ciutacu, reacție la decizia TAS în cazul Simonei Halep: „Nu este nicio victorie! Nu i-a fost anulată pedeapsa, ci doar redusă. Asta nu înseamnă că nu s-a dopat”

De asemenea, Comisia TAS a dispus descalificarea tuturor rezultatelor competitive obţinute de doamna Halep din 29 august 2022 (data prelevării probei sale pozitive) până la 7 octombrie 2022, inclusiv pierderea oricăror medalii, titluri, puncte de clasament şi premii în bani. Prin urmare, se respinge apelul declarat de ITIA şi apelul depus de Simona Halep este admis în parte (cererea sa de antedatare a începerii suspendării la 29 august 2022 este respinsă)”, a precizat TAS într-un comunicat postat pe site-ul oficial.

Mesajul WTA după decizia TAS cu privire la Halep: “Salutăm revenirea imediată a Simonei în WTA şi în joc”

„WTA respectă procesele care există pentru a proteja integritatea sportului şi pentru a oferi un mediu sportiv curat şi corect. Prin urmare, WTA susţine pe deplin decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv (CAS) şi salutăm revenirea imediată a Simonei în WTA şi în joc”, a precizat forul.

WTA a notat, pe site-ul oficial, că Halep este eligibilă pentru a-şi relua cariera cu efect imediat. “Fostul număr 1 mondial Simona Halep a primit permisiunea de a reveni în tenis cu efect imediat, după ce suspendarea pe patru ani a fost redusă marţi la nouă luni, ca urmare a apelului său recent la Tribunalul de Arbitraj Sportiv”, a adăugat forul internaţional. Halep nu a mai concurat de la înfrângerea din primul tur de la US Open 2022.