Top 10 cele mai dezamăgitoare obiective turistice din UE. Patru dintre ele se află în Paris

Există câteva zeci de obiective turistice în Europa pe care, vizitându-le, turiștii rămân decepționați. Iată rezultatele unui sondaj comandat de compania aeriană low cost EasyJet.

06 mai 2019, 17:30
Top 10 cele mai dezamăgitoare obiective turistice din UE. Patru dintre ele se află în Paris

Sondajul a fost realizat pe un eşantion de 2.000 de turişti, iar tabloul „Mona Lisa”, de Leonardo da Vinci, expus în muzeul Louvre din Paris, stă în capul listei celor mai dezamăgitoare obiective turistice din Europa. Pe locul doi se află Checkpoint Charlie – punctul de frontieră de pe strada Friedrichstrasse din Berlin, creat după ridicarea zidului Berlinului.

„Băiatul care face pipi” din Bruxelles ocupă poziția a treia din clasament. Locul patru a revenit unui alt obiectiv turistic din Paris: turiștii au rămas dezamăgiți de cabaretul „Moulin Rouge”. Pe locul cinci s-a clasat monumentul „Mica sirenă” din Copenhaga.

Pe locul şase a fost clasat Turnul Eiffel, din Paris, după care urmează treptele spaniole, din Roma, Fontana di Trevi, tot din Roma, Muzeul Louvre în sine şi Turnul din Pisa.

La polul opus, obiective mai spectaculoase decât te-ai aşteptat, se numărăr aurorele boreale din Islanda, urmate de Lacul Como, din Italia, şi insula grecească Santorini.