TOP 10 ţări europene în care îţi găseşti uşor de muncă. SURPRIZA de pe primul loc

Europa este unul dintre cele mai bune locuri în care să lucrezi, la nivel mondial. Totuși, condițiile de muncă și rata șomajului variază destul de mult de la țară la țară, relatează publicația „Business Insider”.

15 sept. 2016, 15:43
TOP 10 ţări europene în care îţi găseşti uşor de muncă. SURPRIZA de pe primul loc

Din acest motiv, site-ul de specialitate Glassdoor a realizat un top al celor mai bune țări europene în care să îți găsești un loc de muncă, folosind date statistice furnizate de Eurostat (organismul Comisiei Europene care se ocupă de statistică) și de OECD (Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică).

Glassdoor a luat în calcul următoarele criterii:

* Rata generală a șomajului
* Rata șomajului în rândul tinerilor
* Numărul persoanelor care lucrează part time fără să își dorească acest lucru
* Modul în care criza financiară a afectat gradul de ocupare a forței de muncă

Multe dintre statele europene care ocupă primele 10 poziții ale clasamentului sunt țări occidentale bogate, care au economii puternice. Există însă și o mare surpriză.

Iată cum arată clasamentul:

10. Olanda

9. Finlanda

8. Belgia

7. Elveția

6. Germania

5. Danemarca

4. Austria

3. Marea Britanie

2. Norvegia

1. Estonia

Potrivit Glassdoor, Estonia este cea mai bună țară în care să îți găsești un loc de muncă. Micul stat baltic, unde locuiesc numai 1,3 milioane de oameni, a obținut un scor perfect atât în ceea ce privește nivelul de ocupare a forței de muncă (inclusiv la tineri), cât și în cazul muncii part time. Sub 3% dintre cei care muncesc în această țară sunt angajați temporar – adică mai puțin decât în oricare alt stat european, scrie greatnews.ro. 


loading...