Top 3 cele mai bombardate oraşe din Ucraina, în cinci luni de război. Ruşii aproape că le-au ras de pe faţa pământului

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului Național de Securitate și Apărare al Ucrainei, a dezvăluit în cadrul unui teleton național care au fost cele mai intens bombardate oraşe de aviaţia rusă, după 24 februarie.

22 iul. 2022, 17:10
Top 3 cele mai bombardate oraşe din Ucraina, în cinci luni de război. Ruşii aproape că le-au ras de pe faţa pământului

Potrivit datelor oferite de Oleksi Danilov, la Izium au fost înregistrate 476 de lovituri cu rachete ale invadatorilor ruși, acesta fiind cel mai bombardat oraş din Ucraina. Mariupol, oraş aproape distrus de ruși, se află pe locul doi ca număr de atacuri cu rachete, iar Nikolaiev se află pe locul trei.

Cel mai mult a avut de suferit Izium. 476 de rachete au fost lansate de aviaţia rusă asupra locuitorilor de aici„, a spus Danilov. Pe de altă parte, în data de 1 iulie, Ministerul Apărării al Ucrainei transmitea că, din 126 de zile de război, oraşul Nikolaiev a fost „”cruţat” de la a fi bombardat doar 18 zile. Șeful administrației militare regionale Nikolaiev, Vitali Kim, a declarat recent că intenţionează să închidă orașul pentru câteva zile, pentru a identifica și reține colaboratorii locali, scrie Unian.

Citeşte şi Tensiuni în Transnistria, un parlamentar rus ameninţă Chişinăul: „Deschiderea unui real al doilea front în Transnistria va duce la o catastrofă pentru întrega Moldova”

Izium este un oraş de pe râul Doneţk, din regiunea Harkov, din Ucraina de est. Se află la aproximativ 120 de kilometri sud-est de capitala oblastului, Harkov. Izium are o populație de 45.884 în 2021.

Izium a fost locul unor lupte sporadice şi în timpul conflictului ruso-ucrainean din 2014. În aprilie 2014, forțele separatiste ruse au ocupat orașul Slaviansk, la 50 km sud de Izium. Ruta europeană E40 trece prin Izium, conectând Lugansk, Slaviansk şi Harkov, trei orașe importante atât cu forțele pro-ruse, cât și pentru forțele ucrainene.

Citeşte şi Transnistria vrea să adere la Rusia după ce îşi va declara independenţa: „Este o prioritate absolută”