Top 4 lucruri de ştiut despre ridicarea sânilor după naştere

Factorii genetici, oscilatia in greutate, modificarile hormonale, purtarea sutienelor nepotrivite, dar mai ales sarcina si alaptarea reprezinta cauzele principale in urma carora sanii se lasa si devin inestetici. Astfel de efecte sunt greu de prevenit si multe femei ajung sa sufere dupa nastere de aspectul neplacut, fara sa stie ca existe solutii care nu necesita implanturi mamare.
Roxana Gagiu
03 nov. 2016, 20:43
Top 4 lucruri de ştiut despre ridicarea sânilor după naştere

Mastopexia este o procedura sigura si eficienta prin care surplusul de piele este eliminat, iar sanii sunt ridicati si devin mult mai fermi. Procedura se realizeaza prin recalibrarea areolei si a mamelonului, in urma careia va ramane doar o cicatrice discreta in jurul areolei, verticala sau in forma de ancora.

Interventia se realizeaza de cele mai multe ori dupa sarcina, deoarece dupa aceasta perioada apar modificari radicale la nivelul sanilor, insa este posibila si inainte de sarcina, daca acestia creeaza probleme de postura sau de integrare in societate.

In functie de cat de lasati sunt sanii, se vor realiza incizii mici prin care acestia sunt repozitionati.Procedura dureaza in jur de 2-3 ore, este o interventie usoara, de aceea pacienta va fi externata dupa 1 zi, revenind la cabinet dupa 12-14 zile pentru extragerea firelor.

Dr. Eugen Turcu, medic primar chirurgie plastica, explica tot ce trebuie sa stie mamicile despre mastopexie, cea mai buna solutie pentru corectarea efectului de sâni lăsaţi.

„Aspectul sanilor dupa nastere le afecteaza foarte mult pe femei, insa, cu toate acestea, multe dintre ele evita sa apeleze la proceduri de ridicare a sanilor, intrucat asociaza liftingul mamar cu implantul de augumentare a sanilor, desi sunt proceduri total diferite. Capacitatea pielii de a se retrage parţial este motivul pentru care atunci punem un implant la sanii lasati, in scurt timp pielea se va intinde din nou din cauza greutatii implanturilor si aspectul va fi acelasi”, explica dr. Eugen Turcu.

Ce trebuie sa faci inainte de operatie?

Inainte de realizarea procedurii propriu-zise, medicul estetician ii va explica pacientei ce trebuie sa faca in perioada preoperatorie pentru ca totul sa decurga normal. Aceste aspecte trebuie sa fie respectate cu strictete, deoarece pot duce la complicatii, iar rezultatele finale vor fi influentate de acestea.

„In primul rand, pacienta trebuie sa renunte la vicii precum fumatul sau consumul de alcool, cu cel putin 2 saptamani inainte de procedura. De asemenea, in aceasta perioada nu trebuie sa consume medicamente care influenteaza coagularea sangelui – aspirina, antiinflamatoare – , dar nici anticonceptionale”, explica dr. Eugen Turcu.

Bustiera – o necesitate dupa liftingul mamar!

Mastopexia se realizeaza relativ repede, insa cea mai importanta perioada este cea postoperatorie. Chiar daca procedura in sine a fost un succes, iar medicul a realizat incizii mici, care nu vor lasa cicatrici inestetice, rezultatele finale depind de pacienta.

Dupa mastopexie, pacienta este externata, dar din acel moment va trebui sa poarte o bustiera timp de 2 luni pentru ca forma sanilor sa se contureze foarte bine si sa nu apara complicatii. In cazul in care nu se respecta aceasta regula de baza, rezultatele nu se vor concretiza.

Perioada postoperatorie

In primele doua saptamani postoperator, pacienta este posibil sa simta un disconfort la nivelul sanilor, un efect obisnuit in cazul oricarei interventii de orice natura. De aceea nu trebuie sa isi faca griji, ci trebuie sa evite anumite lucruri care pot prelungi perioada de vindecare.

Primele saptamani sunt decisive pentru recuperarea pacientei. Disconfortul va disparea mult mai repede, iar rezultatele se vor contura in putin timp daca pacienta va respecta sfaturile primite de la medic. Aceasta trebuie sa evite dormitul pe burta, care poate crea dureri si deplasari incorecte ale sanilor. De asemenea, trebuie sa evite dusurile in primele zile, pentru ca inciziile sa inceapa sa se vindece.

DailyBusiness
Litoralul pentru toţi 2025. Ce prețuri sunt la cazări și care sunt stațiunile în care pot pleca românii
Spynews
În ciuda imaginilor fierbinți cu ei doi, Bogdan Mocanu se dezice de Iasmina: „Eu sunt un băiat serios”
Bzi.ro
Dezvăluiri emoționante făcute de Andra Măruță: ”M-a luat panica, i-am transmis că sunt însărcinată!”
Fanatik.ro
LIVE UPDATE Alegeri prezidențiale 2025, turul 1: Prezența la vot în timp real, sondaje, rezultate vot, exit poll, incidente. Peste 70.000 de votanţi în primele zece minute
Capital.ro
S-a stins actrița fenomen. Fiica sa a anunțat personal tragedia. Va rămâne în memoria tuturor veșnic
Playtech.ro
Probleme pentru pensionarii din România. Ce se întâmplă cu pensiile, amânări pentru sute de mii de oameni
DailyBusiness
Prognoza meteo 1-6 mai. Temperaturile urcă spre 30°C, urmate de un val de furtuni și răcire brutală!
Adevarul
Cum a evoluat apetența românilor pentru vot în 35 ani de democrație. În 2025, cel mai mare număr de secții în diaspora
wowbiz.ro
Măriuca, fetița luată în plasament de Luminița Anghel, ar fi devenit mamă la 17 ani! David Pușcaș a rămas șocat când a aflat: „Eu nu pot să cred! Ultima dată când am văzut-o era un copil”
Spynews
Andreea Bălan a răbufnit după discursul lui Claudiu Bleonț la adresa fiicei lui de la Premiile Gopo: „Vă dați seama ce face în privat cu familia sa”
Spynews
Imagini rare cu Laura Cosoi și Adela Popescu. Cum arătau cele două în urmă cu 15 ani / FOTO
Evz.ro
Litoralul românesc. 100 de lucruri neștiute în 100 de ani
Ego.ro
Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante
Prosport.ro
De ce a pozat Corina Ungureanu într-o revistă pentru bărbați
kanald.ro
Explozie fatală în Salonic! O femeie a murit în timp ce încerca să planteze o bombă într-un bancomat
Cancan.ro
E ȘTIREA NOPȚII: Diaspora face istorie Surprizele sunt uriașe
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Taxa obligatorie în România. Șoferii trebuie să achite neapărat. NU puteți circula în caz contrar
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
Campioana olimpică se iubeşte cu colega ei, mai tânără cu 8 ani: „Suntem un cuplu!”
stirilekanald.ro
Stare de urgență într-un oraș de la Marea Neagră
Meteorologii anunță o lună Mai cum nu a mai fost de mult în România
MediaFlux
Ce înseamnă exact cuvântul ”președinte”. Un termen cu multe semnificații
Shtiu.ro
Cum se aprinde Lumina Sfântă la Ierusalim? Cum aprinde preotul lumânările fără sursă de foc?
Puterea.ro
Orașul din România unde se trăiește cel mai bine. Este peste Cluj-Napoca sau Brașov și oferă toate condițiile