Top 5 cele mai murdare locuri din casă

Germenii sunt peste tot: pe bara din autobuz, pe mâini, pe tălpile pantofilor sau chiar în mașină. Cele mai multe dintre aceste bacterii, virusuri și alte microorganisme nu ne fac nici un rău, însă câteva dintre ele pot provoca iritații, viermi intestinali sau eczeme neplăcute ale pielii.

05 oct. 2015, 08:58
Top 5 cele mai murdare locuri din casă

Aceste bacterii „se ascund” și se dezvoltă în cele mai neașteptate locuri și nu este vorba doar despre vasul de wc, pubela de gunoi din bucătărie sau podeaua. De asemenea, sporii de mucegai, praful din casă (acarienii) sau substanțele chimice pot dăuna, de asemenea, sănătății. Iată, așadar, care sunt cele mai murdare locuri din casă și cum le poți menține curate!

Tastatură computer

În cazul în care petreci mult timp în fața calculatorului, este foarte probabil să mănânci deasupra tastaturii sau să strănuți. Astfel, o dată cu atingerea constantă a tastaturii, are loc un transfer de celule moarte, de uleiuri secretate în mod firesc de piele, plus firimituri, praf sau alte bacterii de pe mâini, mai ales dacă ai utilizat toaleta și nu te-ai spălat bine pe mâini.

Sfat: Spală-te frecvent pe mâini pentru a preveni răspândirea germenilor și investește într-o husă de protecție a tastaturii, pentru a împiedica praful și firimiturile să părtrundă în spațiile înguste dintre taste.

Citește integral articolului pe clicksanatate.ro