Top 5 mituri din tehnologie în care ai ajuns să crezi fără să ştii de ce o faci

Deși folosim computere și telefoane inteligente de ceva timp, tot nu știm exact cum funcționează. Astfel, am ajuns să credem în tot felul de mituri ale tehnologiei, crezând că astfel avem grijă de dispozitivele noastre așa cum trebuie.    

31 mai 2015, 19:30
Top 5 mituri din tehnologie în care ai ajuns să crezi fără să ştii de ce o faci

Unul dintre cele mai comune ar fi că o fereastră incognito sau privată te păstrează complet anonim. În realitate, browserul pur și simplu nu va păstra evidența istoricului și nu se va loga automat la oricare dintre conturile tale. E util pentru a “ascunde” de alții activitatea ta online, dar asta nu înseamnă că identitatea ta rămâne secretă. Site-urile îți memorează furnizorul în condiții normale, așadar, gândește-te bine înainte de a vizita un site, mai ales dacă nu ar trebui să faci asta.

Cu toții ne lăsăm telefoanele la încărcat peste noapte. Altfel spus, le ținem conectate mult mai mult decât ar fi nevoie pentru ca bateria să se încarce complet. Există însă credința că această activitate ar afecta durata de viață a bateriei în timp. Nu mai este cazul cu aceste baterii de pe noile telefoane și tablete. Smartphone-urile moderne au baterii litiu-ion sau litiu-polimer și sunt suficient de “inteligente” pentru a se opri din încărcare atunci când ating capacitatea maximă.

Mai multe detalii pe playtech.ro