Top 5 probleme într-o căsnicie

Banii, sexul si discutiile in contradictoriu sunt cauzele care, in timp, distrug trainicia unui cuplu. Psihologul Susan Quilliam de la Ivillage.co.uk abordeaza si lamureste cele mai intalnite 5 probleme de cuplu.

13 nov. 2015, 20:57
Top 5 probleme într-o căsnicie

1. Partenerul/a are o aventura. Reprezinta asta sfarsitul relatiei?
Infidelitatea nu trebuie sa insemne incheierea unei relatii. Este adevarat ca unii/ele dintre parteneri/e au aventuri pentru a iesi dintr-o relatie, insa pentru cei mai multi dintre oameni, o aventura inseamna un avertisment. Este un semnal ca nu sunt fericiti, insa daca se schimba ceva in relatie nu au de gand sa plece. In unele cazuri o casnicie poate fi chiar mai puternica dupa o aventura pentru ca ambii parteneri trebuie sa constientizeze si sa rezolve problemele din casnicie.
Plan de actiune
Vestea ca partenerul/a a calcat stramb te va soca. Insa nu lua nicio decizie la cald indiferent daca alti oameni apopiati iti cer sa o faci. Partenerul/a trebuie sa fie de acord sa inceteze sa se vada cu iubitul/a, daca refuza atunci pune capat relatiei.
Odata ce ai depasit socul si poti discuta calm, incearca sa vorbiti si sa afli motivele infidelitatii. Gandeste-te la urmatoarea intrebare: „Ce ar trebui sa schimbi in casnicie pentru ca infidelitatea sa nu se mai repete?”.

2. Avem aceleasi discutii in contradictoriu. Ce ar trebui sa facem sa nu ne mai invartim in cerc?
Exista doua cauze. In primul rand poate ca nu aveti abilitatile necesare pentru rezolvarea conflictelor.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.